Υποσχέσεις για άμεση κατάργηση των βιβλιαρίων ασθενείας

Υποσχέσεις για άμεση κατάργηση των βιβλιαρίων ασθενείας25.01.2019Οικονομία

Την άμεση κατάργηση των βιβλιαρίων ασθενείας υποσχέθηκε, χθες, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος

Ο κ. Πετρόπουλος, κατά τη διάρκεια ημερίδας για τον μετασχηματισμό της ΗΔΙΚΑ, δεσμεύτηκε για την άμεση κατάργηση των βιβλιαρίων ασθενείας με τη θέσπιση της ταυτοποίησης των ασφαλισμένων μέσω του ΑΜΚΑ

και της πιστοποιημένης υπογραφής τους.

Εφόσον η δέσμευση του υφυπουργού υλοποιηθεί, τότε θα επιλύσει μια σειρά προβλημάτων που υφίστανται επί σειρά ετών λόγω της χρήσης των παλαιάς κοπής βιβλιαρίων ασθενείας. Επίσης, ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι άμεσα θα προωθηθούν οι εξής αλλαγές:

• Η απόδοση ηλεκτρονικής ασφαλιστικής ενημερότητας για τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους, οι οποίοι δεν οφείλουν εισφορές από την 1η Ιανουαρίου 2017.

• Η πλήρης διαλειτουργικότητα των πληροφοριακών συστημάτων των εμπλεκόμενων φορέων (ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΕΟΠΥΥ, ΣΕΠΕ, ΟΑΕΔ, ΑΑΔΕ), που θα συμβάλει στη μείωση της γραφειοκρατίας.

• Η αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών Ασφαλιστικό Ιστορικό, Ασφαλιστική Ικανότητα, ΑΜΚΑ, που υποστηρίζει η ΗΔΙΚΑ.

«Η κοινωνική ασφάλιση έχει ήδη μπει σε νέα εποχή. Παράλληλα με την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της βιωσιμότητας του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ενισχύουμε περαιτέρω τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εφαρμογές για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων» υπογράμμισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης. Πλέον, απομένει να φανεί εάν οι δεσμεύσεις του θα υλοποιηθούν και πότε.

Keywords
Τυχαία Θέματα