Υποψήφιος δήμαρχος και πάλι ο Μπουτάρης

Υποψήφιος δήμαρχος και πάλι ο Μπουτάρης16.07.2018Πρόσωπα

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα είναι για τρίτη φορά ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας στις δημοτικές κάλπες που θα στηθούν τον Μάιο 2019, σε σύσκεψη που είχε με στενούς συνεργάτες του, αντιδημάρχους και στελέχη της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία» το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής,

λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι οι εκλογές θα γίνουν πέντε μήνες νωρίτερα και όχι τον Οκτώβριο του 2019.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μπουτάρη που μίλησαν στη «δημοκρατία», ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε αποφασίσει να ανοίξει τα χαρτιά του μετά το καλοκαίρι, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Οι εξελίξεις αναφορικά με τον χρόνο πραγματοποίησης των αυτοδιοικητικών εκλογών επέσπευσαν τις ανακοινώσεις». Οπως τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπήρξε ιδιαίτερα προβληματισμένος τον τελευταίο καιρό αναφορικά με τα πολλά περιστατικά βίας και βανδαλισμών μνημείων που σημειώνονται στην πόλη από ακροδεξιά στοιχεία.

Η σύσκεψη του κ. Μπουτάρη με τους στενούς συνεργάτες του με θέμα «Επίσπευση εκλογών» κράτησε περίπου μία ώρα και -σύμφωνα με πληροφορίες- ο δήμαρχος εμφανίστηκε αποφασισμένος για μια νέα νίκη της παράταξής του. Επανέλαβε ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι τα 100 του χρόνια και ζήτησε από τα στελέχη της διοίκησής του να εντείνουν το έργο τους και τις προσπάθειες τους για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, προκειμένου στους 10 μήνες που απομένουν να κερδίσουν για τρίτη φορά την εμπιστοσύνη των Θεσσαλονικέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκαν ορισμένες πρώτες σκέψεις για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου από νέους ανθρώπους και εκπροσώπους της κοινωνίας, ενώ συγκροτήθηκε και μια ομάδα που θα «τρέξει» τον εκλογικό σχεδιασμό.

Β. Στολάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα