Τραγωδία στους Παξούς: Διαμελίστηκε 15χρονος από προπέλα σκάφους που οδηγούσε ο πατέρας του

Τραγωδία στους Παξούς: Διαμελίστηκε 15χρονος από προπέλα σκάφους που οδηγούσε ο πατέρας του16.07.2018Ρεπορτάζ

Τα τεράστια κενά στην εκπαίδευση των χειριστών σκαφών και τις εγκληματικές παραλείψεις στο ισχύον νομικό καθεστώς φέρνει πάλι στο προσκήνιο η τραγωδία που σημειώθηκε στους Παξούς, όπου ένας 15χρονος Αγγλος διαμελίστηκε από ταχύπλοο το οποίο οδηγούσε ο πατέρας του.

Η ευκολία με την οποία οι ιδιοκτήτες νοικιάζουν τα σκάφη τους σε οδηγούς και η απειρία των τελευταίων έχουν διαμορφώσει μια ανεξέλεγκτη

κατάσταση στις ελληνικές θάλασσες.

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου ο άτυχος έφηβος, ο οποίος παραθέριζε με την οικογένειά του στην Ελλάδα, ανέβηκε μαζί με δύο φίλους του, 17 και 15 ετών, στο μοιραίο σκάφος που νοίκιασε ο 54χρονος πατέρας του, για να κάνουν βόλτα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Γάιου και του Μογγονησίου. Εκείνη την ώρα στην περιοχή έπνεαν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, με αποτέλεσμα να επικρατεί έντονος κυματισμός.

Επεσε στη θάλασσα

Σε μια απότομη ανατάραξη του ταχύπλοου «Υδροχόος», περίπου μισό ναυτικό μίλι έξω από τον παλαιό λιμένα Γάιου Παξών, το άτυχο αγόρι προφανώς έχασε την ισορροπία του, δεν κατάφερε να πιαστεί από κάπου και έπεσε στο νερό. Δυστυχώς, έπεσε από την πλευρά της προπέλας και διαμελίστηκε μπροστά στα μάτια του πατέρα και των φίλων του.

Παρά το ισχυρότατο σοκ που υπέστη, ο 54χρονος, που, όπως δήλωσε, είχε δίπλωμα για ταχύπλοο, μόλις είδε τι είχε γίνει βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει το παιδί του, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά για τον 15χρονο.

Ο πατέρας μετέφερε το παιδί του στον παλαιό λιμένα Γάιου και από εκεί διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Παξών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το πτώμα μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κέρκυρας για νεκροτομή, ενώ ο πατέρας συνελήφθη και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος.
Η τοπική κοινωνία πάγωσε όταν έγινε γνωστή η τραγική είδηση, ενώ ο δήμαρχος του νησιού Σπύρος Βλαχόπουλος δήλωσε συγκλονισμένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα