Υμνοι Βερολίνου για την οικονομία

Υμνοι Βερολίνου για την οικονομία05.04.2018Πρόσωπα

Δηλώσεις σε γραμμή... Τσίπρα από τον διάδοχο του Σόιμπλε

Εγκωμιαστικά σχόλια για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα έκανε χθες το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Ο εκπρόσωπος του Ολαφ Σολτς, του νέου υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, προκάλεσε εντύπωση με την τοποθέτησή του, καθώς κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα!

«Η Ελλάδα

υλοποίησε πραγματικά αποφασιστικά μεταρρυθμιστικά βήματα. Η οικονομία αναπτύσσεται πάλι, η ανεργία πέφτει. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί καλά το πρόγραμμα προσαρμογής το οποίο είναι σε εξέλιξη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κ. Σολτς Ντένις Κόλμπεργκ.

Το σχέδιο

Πρόσθεσε δε ότι «είναι σημαντικό το αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο η Ελλάδα θέλει να υποβάλει στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup. Το σχέδιο αυτό θα πρέπει μετά το τέλος του προγράμματος να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα χρέους». Θετικές αναφορές, που προμηνύουν ότι θα προχωρήσει σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας στις 4 Μαΐου, έκανε, εξάλλου, σε χθεσινή ανάλυσή του ο καναδικός οίκος DBRS.

Σύμφωνα με αυτόν, η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες έχουν μάλιστα βάλει τη χώρα σε καλύτερη θέση για να επιτύχει πιο σταθερή ανάπτυξη και διατήρηση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας.
Η ανάλυση επισημαίνει ακόμα την ανάγκη να υπάρξει περισσότερη σαφήνεια για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα