Ο Κατρούγκαλος κάνει τώρα τον... τουρκοφάγο

Ο Κατρούγκαλος κάνει τώρα τον... τουρκοφάγο05.04.2018Πρόσωπα

Στροφή 180 μοιρών κάνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος!

Eνώ έως προχθές εμφανιζόταν καθησυχαστικός, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία δεν θα επιδιώξει θερμό επεισόδιο, τώρα μετατρέπεται σε «τουρκοφάγο», δηλώνοντας μάλιστα πως η Τουρκία ξέρει ότι, αν εμπλακεί σε πόλεμο στο Αιγαίο, θα τον χάσει γιατί η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.

Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

είπε ότι η τουρκική προκλητικότητα σημαίνει ότι πρέπει πάντοτε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση αν και, όπως είπε, η Ελλάδα είναι ασφαλής. Ωστόσο, μία μέρα νωρίτερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος, χρησιμοποιώντας ακριβώς το ίδιο επιχείρημα, δηλαδή την αποτρεπτική ικανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και μια βέβαιη στρατιωτική ήττα της Τουρκίας σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής, υποστήριζε με κατηγορηματικότητα το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή «δεν θα γίνει πόλεμος».

«Οι λεκτικές κορόνες της Αγκυρας είναι ένδειξη αδυναμίας. Η Τουρκία δεν θέλει να κάνει πόλεμο στο Αιγαίο γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να τον κερδίσει» έλεγε χαρακτηριστικά προχθές, ενώ χθες υπογράμμιζε ότι «η τουρκική προκλητικότητα σημαίνει πως πρέπει πάντοτε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση».

Keywords
Τυχαία Θέματα