Ξετρέλαναν τον «Guardian»

Το «ζεστό» ξενοδοχείο «Λιοτόπι» της κυρίας Λουλουδιάς (!) μέσα στα 10 καλύτερα της Ευρώπης

Ρεπορτάζ
Μαρία Μαθιοπούλου

Ανοίγει καθημερινά το φιλόξενο «σπίτι» της στους ξένους τουρίστες σαν να υποδέχεται φίλους. Αλλωστε με τη λογική αυτή διευθύνει το ξενοδοχείο της στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής, το «Λιοτόπι», η Μικρασιάτισσα Λουλουδιά Αλεξιάδου, που μάγεψε τον «Guardian» τόσο, ώστε να το κατατάξει στα 10 καλύτερα οικογενειακά ξενοδοχεία της Ευρώπης. Η σπιτική φιλοξενία του ξενοδοχείου της κυρίας Λουλουδιάς -οικογενειακή επιχείρηση την οποία τρέχει με τον αδερφό της Δημήτρη Σαρρή-

γίνεται αισθητή από τη στιγμή που ο επισκέπτης θα περάσει το κατώφλι.

Ενα παραδοσιακό έδεσμα, ένα λικεράκι ή ένα γλυκό του κουταλιού τον περιμένει για το καλωσόρισμα. Κάθε φορά που τα σεντόνια αλλάζουν, οι τουρίστες βρίσκουν στο δωμάτιό τους μια μικρή έκπληξη, ένα τσιπουράκι, ένα κέρασμα, μια χειροποίητη μαρμελάδα στο ψυγείο, μικρά πράγματα που τους κερδίζουν αμέσως. Εκείνο δε που μένει αξέχαστο σε όσους έχουν επισκεφθεί το «Λιοτόπι» είναι το ελληνικό πρωινό.

Πίτες, χειροποίητες μαρμελάδες, κουλουράκια αναδίδουν το άρωμά τους συνεχώς στο ξενοδοχείο των 16 δωματίων, ενώ η στραπατσάδα με τα χόρτα ή η μπουγάτσα από τα χεράκια της κυρίας Λουλουδιάς δεν περνούν απαρατήρητες. Μάλιστα, μία φορά την εβδομάδα η ιδιοκτήτρια παραδίδει μαθήματα μαγειρικής στους επισκέπτες, που μαθαίνουν παράλληλα την ιστορία αυτών που τρώνε και πειραματίζονται με την ελληνική κουζίνα.

Η κυρία Λουλουδιά αιφνιδιάστηκε με τη διάκριση του ξενοδοχείου, θυμάται όμως τον δημοσιογράφο κατά τη σύντομη επίσκεψή του στο «Λιοτόπι». Μπορεί να έμεινε μόλις ένα βράδυ, κατάλαβε όμως αμέσως τι εστί ελληνικό καλωσόρισμα. Το σπιτικό λικέρ και το γλυκό του κουταλιού που τον περίμεναν καθώς και το λεμόνι με σόδα που του πρόσφερε η ιδιοκτήτρια για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα με το στομάχι του ήταν αρκετά για να το επιλέξει για τη δεκάδα. Οταν μάλιστα έφυγε για να συνεχίσει το ταξίδι του προς την Αμφίπολη και η κυρία Λουλουδιά τού έβαλε στο χέρι ένα σάντουιτς για τον δρόμο, έμεινε με την καλύτερη τελευταία εντύπωση. «Δεν έκανα κάτι διαφορετικό, αλλά αυτό που κάνω για καθέναν επισκέπτη» λέει στη «δημοκρατία».

The post Ξετρέλαναν τον «Guardian» appeared first on ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα