Πιάνουν τόπο οι προτάσεις μας

Η «δημοκρατία» κάνει τη διαφορά στην άσκηση της δημοσιογραφίας. Δεν αναπαράγει «έτοιμες» ειδήσεις, δεν μηρυκάζει ιδεολογήματα και τσιτάτα και δεν ιδεολογικοποιεί τα σκοτεινά συμφέροντα διάφορων εσωτερικών και εξωτερικών κέντρων εξουσίας. Ερευνά, διασταυρώνει τις πληροφορίες, κριτικάρει την εξουσία και παρεμβαίνει στα δημόσια προγράμματα με την ισχύ του λόγου και της αληθείας. Επιπλέον, προτείνει λύσεις στα προβλήματα και ορισμένες εκ των προτάσεων της εφημερίδας

μας εισακούονται.

Η «δημοκρατία» δεν θεωρεί την πίστη στον Χριστό «φολκλόρ απομεινάρι» ούτε «καταφύγιο των θρησκόληπτων ανθρώπων». Για την εφημερίδα μας η Ορθοδοξία είναι το οξυγόνο του σώματος και της ψυχής των Ελλήνων. Θεωρούμε ότι η αποσύνδεση του λαού από την Εκκλησία θα σημάνει τον θάνατο του έθνους μας. Γι’ αυτό και κρίναμε σωστό να προτείνουμε (στο κύριο άρθρο της 27ης Μαρτίου) τη μετάθεση της ημερομηνίας του εορτασμού του Πάσχα. Η εφημερίδα μας, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «μπορούμε να γιορτάσουμε την Ανάσταση μόλις λήξουν τα περιοριστικά μέτρα, σε ένα χρονικό σημείο που δεν θα απέχει πολύ από την προκαθορισμένη ημερομηνία».

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, εν μέρει, ακολούθησε την πρότασή μας. Οι Ελληνες θα μπορέσουν να πάνε στους ναούς για να ψάλουν το «Χριστός Ανέστη» τη βραδιά της 26ης προς την 27η Μαΐου, κατά την Απόδοση της μεγάλης εορτής του Πάσχα. Η Απόδοση του Πάσχα εορτάζεται την 39η ημέρα μετά την Ανάσταση του Κυρίου (μία ημέρα πριν από την εορτή της Αναλήψεως).

Έστω και στο «παρά πέντε» οι Ελληνες θα μπορέσουν, Θεού θέλοντος, να μαζευτούν στους ιερούς ναούς για να γιορτάσουν τη νίκη της ζωής επάνω στον θάνατο και την αιώνια ζωή που μόνο ο Κύριος μπορεί να εξασφαλίσει στους ανθρώπους.

Η «δημοκρατία» χαιρετίζει αυτή την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μπορεί να μην είναι ακριβώς ό,τι προτείναμε, αλλά σε κάθε περίπτωση κρίνεται μακράν καλύτερη από το να περάσει η Ανάσταση του Κυρίου στα… βουβά.

The post Πιάνουν τόπο οι προτάσεις μας appeared first on ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα