Έκκληση εγρήγορσης στους «ελεύθερους πολιορκημένους»!

«Αν χαλαρώσουμε τώρα, θα το πληρώσουμε αργότερα».

Αυτή είναι η ηχηρή προειδοποίηση που απηύθυνε στον ελληνικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, στη… μίνι προ ημερησίας συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια, με αφορμή την κύρωση των πρώτων πράξεων νομοθετικού περιεχομένου για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, που διεξήχθη σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και θύμισε τις προ κορονοϊού εποχές και… μάχες της Βουλής,

ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως ο Απρίλιος θα είναι ο πιο κρίσιμος μήνας («είμαστε στο τέλος της αρχής» είπε χαρακτηριστικά), ευχαριστώντας τους Ελληνες που μένουν σπίτι «σαν ελεύθεροι πολιορκημένοι», αλλά καταδικάζοντας την εγκληματική ανευθυνότητα των λιγοστών που δεν ακολουθούν τους κανόνες.

Αναφερόμενος στο κορονοομόλογο, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα προκύψει σχετική λύση, «αρκεί να μην έρθει πολύ αργά, οπότε και ίσως θα είναι ανεπαρκής», όπως είπε. Στέλνοντας μάλιστα μήνυμα στην Ευρώπη, ξεκαθάρισε πως αυτή η κρίση δεν μοιάζει με την οικονομική κρίση του 2009. «Σε αυτή την κρίση δεν υπάρχουν καλοί και κακοί, δεν υπάρχουν υπεύθυνοι και ανεύθυνοι. Το 2020 δεν είναι ούτε 2010 ούτε 2015», όπως είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι η πανδημία είναι ένα συμμετρικό σοκ που χτυπά την προσφορά και τη ζήτηση σε όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενος στο εθνικό επίπεδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί και στον τομέα της Υγείας, αλλά και της Οικονομίας, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση ακούει και συμμορφώνεται με τις συστάσεις των ειδικών και των τεχνοκρατών.

Στο Μνημόνιο

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός άφησε βαρύτατες αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι «όσοι σπεύδουν να ζητούν ατελείωτες παροχές στέλνουν την Ελλάδα σε νέο Μνημόνιο». Συγκεκριμένα, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση για τις προσλήψεις στην Υγεία και την τιμολόγηση των ιδιωτικών ΜΕΘ, υποστηρίζοντας ότι «η διεθνής βιβλιογραφία υπολογίζει την τιμή μιας ΜΕΘ πολύ υψηλότερα απ’ ό,τι εμείς».

Μάλιστα, υποστήριξε, απευθυνόμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, πως δεν πρόκειται να ανεχθεί φθηνές απειλές, του τύπου «όταν γυρίσουμε, θα λογαριαστούμε», ούτε αναπαραγωγή fake news από χείλη πολιτικών, όπως είπε επί λέξει, «φωτογραφίζοντας» τον Παύλο Πολάκη. «Να διαλέξετε ποιο πρόσωπο θέλετε να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά έχω υποχρέωση να δώσω λογαριασμό σε όλους, όχι εύκολες υποσχέσεις και λόγια. Δεν έχω να λογαριαστώ με κανένα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

The post Έκκληση εγρήγορσης στους «ελεύθερους πολιορκημένους»! appeared first on ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα