Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο: Σταθερός πυλώνας για την ανάπτυξη ο τουρισμός

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο: Σταθερός πυλώνας για την ανάπτυξη ο τουρισμός14.11.2018Επιχειρήσεις

Η πενταετία που πέρασε δεν θα μοιάζει σε τίποτα με την πενταετία που έρχεται στον τουριστικό κλάδο, εκτίμησε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το δεύτερο διεθνές φόρουμ φιλοξενίας, που διοργανώνει το ΞΕΕ στις 24 Νοεμβρίου, ο κ. Βασιλικός εξήγησε ότι η εκτίμηση στηρίζεται στην ταχύτητα των αλλαγών που επέρχονται στους χρήστες

της τεχνολογίας. Αλλαγές που μπορεί να εκτοξεύσουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν, αν τις αφομοιώσει και τις αξιοποιήσει.

Οπως εξήγησε ο επικεφαλής τομέα τραπεζικής επιχειρήσεων της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Καμέτας, στο πρώτο οκτάμηνο του 2018 τα τουριστικά έσοδα είναι αυξημένα κατά 12% και αναμένεται να ανεβάσουν κατά μία μονάδα το ΑΕΠ της χώρας. Για τα επόμενα χρόνια οι στόχοι πρέπει να είναι η διεύρυνση της δυναμικής, η επιμήκυνση της περιόδου και η αναβάθμιση του επιπέδου των τουριστών.

Μέσα από το φόρουμ το ΞΕΕ επιδιώκει να διευκολύνει την πρόσβαση του ξενοδοχειακού κλάδου στους κύριους διαύλους ενημέρωσης για τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Οσον αφορά την τουριστική κίνηση για την επόμενη χρονιά, με αφορμή και την ολοκλήρωση της διεθνούς έκθεσης τουρισμού στο Λονδίνο, ο κ. Βασιλικός υπογράμμισε ότι είναι ακόμα νωρίς για οποιαδήποτε πρόβλεψη.

Β. Παπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, Σταθερός,xenodocheiako epimelitirio, statheros