Ξεκατίνιασμα δίχως τέλος στο Ποτάμι με πρωταγωνιστές Αμυρά - Ψαριανό

Ξεκατίνιασμα δίχως τέλος στο Ποτάμι με πρωταγωνιστές Αμυρά - Ψαριανό01.02.2019Πρόσωπα

Με νέα ηχητικά ντοκουμέντα, απειλές για μηνύσεις και διαψεύσεις συνεχίζεται το ξεκατίνιασμα στο διαλυμένο Ποτάμι

Κεντρικά πρόσωπα είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ψαριανός και Αμυράς και ο Σταύρος Θεοδωράκης, που κάποιοι τον φέρουν να ονειρεύεται αλλαγή ονόματος με στόχο το κόμμα να παραμείνει... ζωντανό. Αυτό που ξεχνάει, ωστόσο, είναι, πως το πρόβλημά του δεν έχει να κάνει κυρίως με τα

στελέχη, αλλά με τους ψηφοφόρους που γύρισαν την πλάτη σε ένα συστημικό και σε διατεταγμένη υπηρεσία κόμμα.

Μετά το ηχητικό απόσπασμα που φέρει τον Γρηγόρη Ψαριανό να αποκαλεί «Καραγκιόζη» τον επικεφαλής του κόμματος στο τελευταίο πολιτικό συμβούλιο, χθες ήρθε στη δημοσιότητα ακόμη ένα, το οποίο αυτή τη φορά εκθέτει τον βουλευτή Γιώργο Αμυρά. Σε αυτό ακούγεται ο βουλευτής να δηλώνει πως «όποιος θεωρεί στο μυαλό του... ότι ο Αμυράς και ο Ψαριανός θα φύγουν για να διαλύσουν το Ποτάμι... σας το λέω ξεκάθαρα είναι ένας γελοίος και μισός». Την επόμενη ημέρα ο Γ. Αμυράς ανεξαρτητοποιήθηκε και το Ποτάμι διαλύθηκε, αφού έμεινε χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Την ίδια στιγμή, ο Γρ. Ψαριανός απειλεί να προσφύγει νομικά κατά όσων έδωσαν στη δημοσιότητα το πρώτο ηχητικό απόσπασμα, λέγοντας ότι η ηχογράφηση είναι παράνομη. Υποστήριξε επίσης πως επελέγησαν επιλεκτικά και μονταρισμένα κομμάτια της ομιλίας του στο πολιτικό συμβούλιο και «κάρφωσε» τον Στ. Θεοδωράκη πως ήταν σε στενή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, αναφέροντας μάλιστα ότι ήδη πριν από εννέα μήνες ο Ζάεφ είχε πει πως δεν χρειάζεται η ψήφος των ΑΝ.ΕΛ., γιατί τη Συμφωνία των Πρεσπών θα την ψηφίσει το Ποτάμι. «Ο κ. Ψαριανός έχει κληθεί να απαντήσει σε κάτι πολύ απλό. Εφυγε από το Ποτάμι για να είναι υποψήφιος της Ν.Δ. Είναι έτσι; Σε αυτό να απαντήσει» του απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα