ΠΑΣΟΚ: Πήραν τις μίζες του αιώνα και προτείνουν τώρα διαφάνεια στη χρηματοδότηση

ΠΑΣΟΚ: Πήραν τις μίζες του αιώνα και προτείνουν τώρα διαφάνεια στη χρηματοδότηση27.03.2018ΠΑΣΟΚ

«Αδειασμα» Βενιζέλου στην πρόταση της Φώφης για την αναθεώρηση. «Δεν υπάρχει κατάλληλο περιβάλλον» λέει

Αυτό κι αν είναι θράσος! Το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα των μιζών, της Siemens,

των Τσοχατζόπουλου, Βερελή και Παπαντωνίου, του Χρηματιστηρίου και της ισοπέδωσης των πάντων, δίχως ίχνος αυτοκριτικής ζητεί (άκουσον, άκουσον!) διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων!

Είναι μία από τις προτάσεις της Φώφης Γεννηματά για τη συνταγματική αναθεώρηση, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των εκλογικών δαπανών από επιτροπή στην οποία θα προεδρεύει ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, την υποχρεωτική ηλεκτρονική ανάρτηση των οικονομικών των κομμάτων στη Δι@ύγεια, «κόφτη» δαπανών σε περίπτωση υπέρβασης του προϋπολογισμού του κόμματος, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της δημιουργίας χρεών (!), και τη δημοσιοποίηση των ιδιωτικών εισφορών άνω των 200 ευρώ: ό,τι ακριβώς, δηλαδή, δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του έως σήμερα, με αποτέλεσμα τα χρέη του να είναι γύρω στα 200.000.000 ευρώ!

Η κυρία Γεννηματά απέστειλε επιστολές προς τον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρόεδρο της Βουλής προκειμένου η Βουλή να κριθεί αναθεωρητέα, στη βάση της πρότασης που η ίδια κατέθεσε αιφνιδιαστικά την περασμένη Τετάρτη. «Πιστεύουμε ότι επιβάλλεται να κινηθεί επιτέλους η σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία, χωρίς περαιτέρω εξωθεσμικούς και παρακοινοβουλευτικούς πειραματισμούς» σημειώνει στην επιστολή της η πρόεδρος του Κινήματος, την οποία πάντως για ακόμη μία φορά «αδειάζει» ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επιμένοντας να λειτουργεί ως ξένο σώμα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει το «αντάρτικο» και διαφοροποιείται και πάλι από την επίσημη κομματική γραμμή. «Δεν υπάρχει πολιτικό και θεσμικό περιβάλλον, κατάλληλο για αναθεώρηση Συντάγματος, όταν το κύριο πρόβλημα είναι ο εκβιασμός των θεσμών, η έκπτωση των εγγυήσεων του κράτους δικαίου, η καταρράκωση της διάκρισης των εξουσιών, η προσβολή της εξωτερικής και εσωτερικής ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης» αναφέρει σε άρθρο του σε καθημερινή εφημερίδα. «Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι με ποιον τρόπο θα κινηθεί η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος» σημειώνει, συνεχίζοντας τη δική του, αυτόνομη πορεία και αναζητώντας μάταια τη δικαίωση για τα δικά του πεπραγμένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα