«Βούλιαξαν» Ξάνθη, Ναύπλιο και Αργος από χιλιάδες πολύχρωμους επισκέπτες

«Βούλιαξαν» Ξάνθη, Ναύπλιο και Αργος από χιλιάδες πολύχρωμους επισκέπτες12.03.2019Ρεπορτάζ

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάστηκε και φέτος το καρναβάλι

Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους -μασκαρεμένοι και ευδιάθετοι- και ξεφάντωσαν υπό τους ήχους των αποκριάτικων τραγουδιών. Κάθε λογής άρματα έκαναν την εμφάνισή τους και παρέλασαν παρέα με χιλιάδες καρναβαλιστές.

Στους

ρυθμούς του καρναβαλιού παραδόθηκε την Κυριακή η Ξάνθη, όπου ένα ξέφρενο και χρωματιστό… ποτάμι ανθρώπων παρήλασε στην οδό 28ης Οκτωβρίου με κατεύθυνση προς την κεντρική πλατεία της πόλης.

Ευφάνταστα άρματα, πολύχρωμες στολές, σφυρίχτρες, σερπαντίνες, κομφετί και δυνατή μουσική που… παιάνιζε από τα ηχεία συνέθεταν το εορταστικό σκηνικό. Η Ξάνθη άρχισε να «βουλιάζει» από την Παρασκευή το βράδυ, καθώς χιλιάδες επισκέπτες συνέρρευσαν στην πόλη είτε για να περάσουν το τριήμερο και να απολαύσουν την ξανθιώτικη φιλοξενία, με αποκορύφωμα την παρέλαση, είτε για να συμμετάσχουν σε κάποιο από τα καρναβαλικά πληρώματα.

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και φέτος η μεγάλη γιορτή του Ρεθύμνου, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, με τη συμμετοχή χιλιάδων καρναβαλιστών, χιλιάδων επισκεπτών από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Κρήτη.

Συνολικά 38 ομάδες με ευφάνταστα άρματα, στολές και χορευτικές φιγούρες και πάνω από 15.000 καρναβαλιστές ξεσήκωσαν την πόλη και χειροκρότησαν το... φευγιό του Βασιλιά Καρνάβαλου μέσα σε τυμπανοκρουσίες και λαμπερά καπνογόνα. Εως αργά το βράδυ της Κυριακής η παραλία της κρητικής πόλης ήταν γεμάτη από κόσμο. Το... αδιαχώρητο επικράτησε και φέτος στο Ναύπλιο, το οποίο «βούλιαξε» από επισκέπτες που απόλαυσαν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και φυσικά την καύση του Καρνάβαλου. Στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής η πληρότητα άγγιξε το 100%, ενώ από το πρωί της Κυριακής δεν έπεφτε... καρφίτσα σε καφετέριες και ταβέρνες.

Στην πρωτεύουσα του Δήμου Αργους Μυκηνών, το Αργος, το απόγευμα της Κυριακής έγινε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση με άρματα και καρναβαλιστές κάθε ηλικίας. Η μασκότ του αργείτικου καρναβαλιού, η εντυπωσιακή βασίλισσα του καρναβαλιού, ξυλοπόδαροι με γιγαντιαία φορέματα, καρναβαλιστές και άρματα εντυπωσίασαν για ακόμα μία χρονιά τους χιλιάδες ντόπιους και επισκέπτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα