Μυρίζει μπαρούτι

Μυρίζει μπαρούτι12.03.2019Παρασκήνιο

Σκηνικό Κολομβίας! Καταγγελίες για απειλές σε βουλευτές, διάρρηξη στα γραφεία εφημερίδας

Το Μαξίμου επιτίθεται στη «μαφία Μαρινάκη» και ο εφοπλιστής κάνει λόγο για «συμμορία πολιτικών»

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Ο ρόλος του Βαξεβάνη, οι άγριοι καβγάδες και οι υποθέσεις που ερευνά η Δικαιοσύνη

Η Θέση μας: Το παραμυθάκι της «επιτυχίας»

Διαβάστε επίσης:

►Ο Δένδιας σφάζει τον Αδωνι με το... γάντι!►«Διχοτομούν» το Αιγαίο
την 25η Μαρτίου►Τον Ρουβά ετοιμάζει ο Μητσοτάκης για την Ευρωβουλή►Επειτα από χρόνια αδράνειας η Επ. Ανταγωνισμού (με τη νέα σύνθεση) λειτουργεί αποτελεσματικά►Οι Γερμανοί δυνάστες συνεχίζουν τις τιμωρίες! Εβαλαν βέτο για να μην πάρουμε τη δόση►Xέρι χέρι με την σωσία;►Τρόμος! Εχουν σοβαρή βλάβη τα αεροσκάφη της Boeing;►Ιερός πόλεμος και μεταξύ Βαρθολομαίου - Αλβανίας Αναστασίου, που φοβάται Σχίσμα►Αλλαγή... εποχής από σήμερα


Μυρίζει μπαρούτι

Εκτός ορίων η σύγκρουση ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στον Β. Μαρινάκη, με σκηνικό που θυμίζει Κολομβία

Μεγάλα και αυτονόητα ερωτήματα για το ποιος κυβερνά τελικά τον τόπο προκαλεί η εκτός ορίων σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στον Βαγγέλη Μαρινάκη, με πρωτοφανείς εκφράσεις οι οποίες συνηθίζονται σε χώρες τύπου Κολομβίας της εποχής των καρτέλ ή σε ανάλογες τριτοκοσμικές καταστάσεις. Η νέα κόντρα ξέσπασε τα τελευταία 24ωρα με αφορμή δημοσίευμα της «Documento» και συνοδεύεται από μια περίεργη διάρρηξη στα γραφεία της εφημερίδας τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η κυβέρνηση κατηγορεί τον επιχειρηματία για «προπαγανδιστικούς τραμπουκισμούς», αφήνοντας παράλληλα σοβαρά υπονοούμενα ότι κρύβεται πίσω από τη διάρρηξη, καθώς και από τα απειλητικά μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του, ο κ. Μαρινάκης χρησιμοποιεί επίσης βαρύτατες εκφράσεις, καθώς έκανε λόγο για «δημοσιογραφικο-πολιτική συμμορία» και «Τσιπροβαξεβάνηδες», αλλά και για «εγκληματικές μεθοδεύσεις» που έχουν σκοπό τη στοχοποίησή του.

Το κλίμα που επικρατεί και σκιαγραφεί μια ζοφερή πολιτική πραγματικότητα πυροδότησε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Documento» υπό τον εκτενή τίτλο: «La Casa De Vaggel: Η αυλή του Μαρινάκη σε δικογραφίες για εγκληματικές ενέργειες: Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του διαιτητή Τζήλου. Απαγωγή δημοσιογράφου από το Χίλτον / Υπόθεση "Noor 1". Στημένα ποδοσφαιρικά ματς. Παραδικαστικό με "δικούς μας εισαγγελείς"». Στο δημοσίευμα και το περιεχόμενό του έσπευσε να απαντήσει την περασμένη Παρασκευή ο κ. Μαρινάκης, προτού ακόμη κυκλοφορήσει η εφημερίδα στα περίπτερα. «Οι πρόθυμοι της δημοσιογραφικής υποκουλτούρας, σε αγαστή συνεργασία με τις επιθυμίες της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνουν τη χιλιοπαιγμένη παράστασή τους, επιδιώκοντας να κατασκευάσουν διώξεις και ενόχους, εκμεταλλευόμενοι εγκληματικές πράξεις για την εξυπηρέτηση των πολιτικών επιδιώξεών τους. Ευτυχώς, πλέον, τέτοιες εγκληματικές μεθοδεύσεις, όπως η νέα στοχοποίησή μου, οι λόγοι και οι σκοποί που αυτές υπηρετούν γίνονται εύκολα αντιληπτές από κάθε πολίτη αυτής της χώρας, αφού τα έργα και οι ημέρες μου, αλλά και των σκευωρών είναι σε δημόσια θέα. Αυτή τη φορά, άλλωστε, οι γνωστοί Τσιπροβαξεβάνηδες και οι ομόσταβλοί τους, παίζοντας τα ρέστα τους, απέφυγαν να κρατήσουν και τα προσχήματα, καθιστώντας συνένοχη τη δημόσια τηλεόραση, την οποία όλοι οι Ελληνες πολίτες πληρώνουμε, για να φέρουν εις πέρας τις εγκληματικές τους επιδιώξεις» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Σκληρή απάντηση

Στη σκληρή ανακοίνωση του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού απάντησε σε επίσης σκληρό ύφος η κυβέρνηση. «Ο κ. Μαρινάκης επιτίθεται απρόκλητα στην κυβέρνηση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, αναδεικνύοντας το ήθος του. Εξαπολύει από τα ΜΜΕ που ελέγχει προπαγανδιστικούς τραμπουκισμούς, αναδεικνύοντας την αντίληψή του για τη δημοκρατία. Αναρωτιόμαστε αν ο κ. Μητσοτάκης, προσωπικός φίλος του κ. Μαρινάκη, και η Ν.Δ., της οποίας τα γραφεία στον Πειραιά επισήμως ο κ. Μαρινάκης χρηματοδοτεί και συντηρεί, προσυπογράφουν αυτές τις μεθόδους που θυμίζουν μαφία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση και η δημοκρατία δεν θα υποκύψουν στον εκφοβισμό, στον εκβιασμό και στην τρομοκρατία. Η εποχή που κυβερνούσαν τον τόπο οι νταβατζήδες έχει περάσει ανεπιστρεπτί» τονίζεται στην ανακοίνωση του Μαξίμου.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά «σε απειλητικά μηνύματα που στέλνονται στα κινητά τηλέφωνα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με αποστολείς γνωστούς υπαλλήλους του επιχειρηματία». Γίνεται επίσης λόγος στο συμβάν της διάρρηξης στα γραφεία της εφημερίδας, τονίζοντας μάλιστα ότι ο ιδιοκτήτης, δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, απειλείται ανοιχτά με ανακοινώσεις, γιατί «τόλμησε να δημοσιοποιήσει δραστηριότητες του επιχειρηματία» που απασχολούν τη Δικαιοσύνη. Εν τω μεταξύ, εργαζόμενοι της «Documento» εξέδωσαν ανακοίνωση με αφορμή τη στοχοποίηση, όπως λένε, της εφημερίδας από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τη διάρρηξη στα γραφεία της, ενώ ο γενικός γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Σταύρος Καπάκος δήλωσε ότι «οι άνθρωποι της ενημέρωσης δεν πρόκειται να υποταχθούν στον εκφοβισμό».

Στο στόχαστρο και η «δημοκρατία»

Η «δημοκρατία» πολλές φορές αντιμετώπισε τακτικές εκφοβισμού και προσπάθειες φίμωσης, επειδή προέβη σε δημοσιογραφικές αποκαλύψεις. Τα τελευταία χρόνια, αυτά τα φαινόμενα ξέφυγαν. Ωστόσο, συνέχισε, τόσο μέσω της αρθρογραφίας της (ακόμα και του ιδίου του εκδότη της) όσο και μέσα από τα εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ, να «ενοχλεί» και να ξεσκεπάζει σοβαρές υποθέσεις.

Οσον αφορά ειδικά τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι γνωστές οι δικαστικές εκκρεμότητές του και οι υποθέσεις στις οποίες έχει εμπλακεί. Η «δημοκρατία» ασφαλώς σέβεται το τεκμήριο αθωότητας κάθε δημόσιου προσώπου, επομένως και του κ. Μαρινάκη. Παρ' όλα αυτά, έχει δεχτεί σειρά επιθέσεων επειδή ασκεί το δημογραφικό λειτούργημα, μέσω ανακοινώσεων, διαρροών ή συκοφαντικών δημοσιευμάτων στα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει ο εν λόγω επιχειρηματίας.

Παράλληλα, επιχειρήθηκε η «εξόντωσή» της μέσω αγωγών ακόμα και για αναφορές που αφορούσαν απλώς την τρέχουσα ειδησεογραφία. Η νοοτροπία των ισχυρών είναι η επιβολή της σιωπής. Σε αυτόν τον εκβιασμό ασφαλώς δεν πρόκειται να υποκύψει ούτε η δική μας εφημερίδα ούτε καμιά που σέβεται τους αναγνώστες και τον ρόλο της. Επομένως, όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες δεν μας εκπλήσσουν... Εχουν συμβεί κατ' επανάληψη, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Το ερώτημα είναι τι πράττουν οι αρμόδιοι που (υποτίθεται ότι) προστατεύουν την ελεύθερη ενημέρωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα