Βολές Ν.Δ. στο Μαξίμου για «αλαζονεία και ανευθυνότητα»

Βολές Ν.Δ. στο Μαξίμου για «αλαζονεία και ανευθυνότητα»22.11.2018Πρόσωπα

Αμφισβητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι μπορούμε να μιλάμε για «μεταμνημονιακό Προϋπολογισμό», επιχειρώντας να ανατρέψουν το «εορταστικό» κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση, μετά και τη μη περικοπή των συντάξεων

Αν και η θετική εξέλιξη με τις συντάξεις χαιρετίστηκε από το σύνολο των κομμάτων, ωστόσο η κριτική ήταν σφοδρή, με αιχμή του δόρατος τα υψηλά πλεονάσματα, την κατάσταση των τραπεζών και τη μη έξοδο στις αγορές.



Η Ν.Δ. «ευθέως επιχαίρει» για τη μη περικοπή των συντάξεων, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Δένδιας τονίζοντας εντούτοις ότι ο Προϋπολογισμός θα καταδείξει τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο «γαλάζιος» τομεάρχης Οικονομικών χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό το κύκνειο άσμα ενός τετραετούς κύκλου «αυταπάτης, ανευθυνότητας, τυχοδιωκτισμού και ιδεοληψίας», καταγγέλλοντας ευθέως την κυβέρνηση για «θράσος» και «αλαζονεία», αφού, όπως είπε, έχει πάρει 10 δισ. ευρώ μέτρα λιτότητας και δίνει πίσω 1 δισ.

Για υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα μίλησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με τον Γιάννη Κουτσούκο να τονίζει ότι παρά τις εξαγγελίες της ΔΕΘ οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι θα αυξηθούν το 2019. «Η κυβέρνηση παίρνει δέκα για να μοιράσει ένα και προσπαθεί για ακόμα μια φορά να δημιουργήσει νέες επικίνδυνες αυταπάτες στον ελληνικό λαό», όπως ανέφερε. «Βαθιά ταξικό» χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ, που υποστήριξε ότι τα περί μεταμνημονιακής εποχής είναι «μύθος», αφού η «σιδερένια ισχύς» της επιτροπείας παραμένει. Το Ποτάμι μίλησε για «καθαρά προεκλογικό Προϋπολογισμό», σημειώνοντας ότι η μοναδική επιδίωξη του Αλέξη Τσίπρα είναι να κερδίσει εκλογικό ακροατήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα