Νέος μάρτυρας καίει το ΠΑΣΟΚ

Νέος μάρτυρας καίει το ΠΑΣΟΚ22.11.2018Πρόσωπα

Κατέθεσε στοιχεία-φωτιά για μίζα σε μέλος του ΚΥΣΕΑ επί Σημίτη

Στη Βουλή εντός των ημερών η δικογραφία που αφορά το αμαρτωλό C4I

Tο κουβάρι ξετυλίγεται...

Η Θέση μας: Tα κλεμμένα που κρύβουν

Διαβάστε επίσης:

►Αγωνία για να μη φύγει στο εξωτερικό ο Οσβαλντ!►«Εκπτώσεις» σε ΕΝΦΙΑ
και εισφορές!►Κεραυνοί του Καισαριανής κατά Ιερώνυμου►Κυρώσεις στην ανυπότακτη Ιταλία από την Κομισιόν ►ΕΔΕ για την ατζέντα της ΕΛ.ΑΣ. που είχε χάρτη με «Μακεδονία» και «Β. Κύπρο»!►Θράσος: Αλλαγές στα ελληνικά σχολικά βιβλία ζητούν οι Σκοπιανοί►Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο Μπουτάρης

Νέα κατάθεση για το C4I ανάβει φωτιές στο ΠΑΣΟΚ!

Μάρτυρας προσκόμισε στοιχεία για μίζες σε στέλεχος του ΚΥΣΕΑ το 2003! Στη Βουλή οι 20.000 σελίδες της δικογραφίας

Νέος μάρτυρας φαίνεται πως «καίει» -για ακόμη μία φορά- το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση του C4I, τη στιγμή που το ΚΙΝ.ΑΛ. επιχειρεί να... περάσει στην αντεπίθεση με βούλευμα-φάντασμα, στοχοποιώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Συγκεκριμένα, τον δρόμο για τη Βουλή παίρνει η δικογραφία για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I ως προς το σκέλος που αφορά την ανάθεση του έργου το 2003 στην αμερικανική κοινοπραξία SAICTEAM, καθώς η έρευνα που διενεργεί ο εφέτης ειδικός ανακριτής Δημήτρης Ορφανίδης «σκόνταψε» σε πολιτικό πρόσωπο, που ενδέχεται να έχει δωροδοκηθεί.

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση προσώπου που φέρεται ότι προσκόμισε στοιχεία για παράνομες αμοιβές συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου. Συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόσωπο προσήλθε πριν από περίπου έναν μήνα αυτοβούλως στο γραφείο του δικαστικού λειτουργού, ζητώντας του να καταθέσει για τις συνθήκες υπό τις οποίες επελέγη το 2003 η συγκεκριμένη αμερικανική κοινοπραξία αντί για άλλες.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάθεση-φωτιά, καθώς ο μάρτυρας έδωσε στοιχεία για μίζες, εμπλέκοντας σε δωροδοκία πολιτικό πρόσωπο και μέλος του τότε ΚΥΣΕΑ. Τα στοιχεία αυτά καθιστούν μονόδρομο τη διαβίβαση με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών της δικογραφίας, που αριθμεί περί τις 20.000 σελίδες, στη Βουλή, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινική ευθύνη του κατονομαζόμενου πολιτικού.

Η έρευνα του κ. Ορφανίδη για την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας C4I έχει ολοκληρωθεί ως προς το σκέλος της λειτουργικότητάς του, ενώ με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών τον Σεπτέμβριο του 2017 παραπέμφθηκαν σε δίκη συνολικά 18 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και πρώην στελέχη της γερμανικής και της ελληνικής Siemens, που αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τις κατηγορίες της δωροδοκίας, του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και της απιστίας. Η δίκη αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Το πόρισμα

Παράλληλα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου θα ζητήσει το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής και όλο τον φάκελο για την υπόθεση της Siemens προκειμένου να διαπιστώσει εάν είχαν τεθεί υπ’ όψιν του Κοινοβουλίου όλα τα στοιχεία για την υπόθεση του C4Ι. Είχε προηγηθεί η αναφορά που κατέθεσαν χθες στο ανώτατο δικαστήριο βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ., ζητώντας να έρθουν... όλα στο φως.

Το Μέγαρο Μαξίμου, από την άλλη, χαρακτήρισε τις εξηγήσεις που ζητεί το ΚΙΝ.ΑΛ. για την υπόθεση του C4I ατόπημα και συκοφαντική επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το πρωθυπουργικό γραφείο κρίνει την πρωτοβουλία του ΚΙΝ.ΑΛ. ως «συκοφαντική επίθεση εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας», καθώς η αναφορά του σχετίζεται με βούλευμα που αναφέρεται στους πρώην υπουργούς της Ν.Δ. Προκόπη Παυλόπουλο, Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Το Μέγαρο Μαξίμου μάλιστα εμπλέκει και τη Νέα Δημοκρατία, αναφέροντας: «Μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. έχουν επιλέξει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου».
Η απάντηση της Ν.Δ. για τα βρόμικα παιχνίδια του ΠΑΣΟΚ με τη στοχοποίηση ακόμα και του Προέδρου της Δημοκρατίας ήρθε τελικά, έστω και καθυστερημένα, καθώς η Πειραιώς σημείωσε ότι για τον κ. Παυλόπουλο «δεν υφίσταται το παραμικρό ζήτημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα