Βολές για τον μυστηριώδη πρόξενο στο Ριαντ

Βολές για τον μυστηριώδη πρόξενο στο Ριαντ11.11.2017Παρασκήνιο

Πυρά Καμμένου για την εμπλοκή του διπλωμάτη (με τις περίεργες φωτογραφίες)στη συμφωνία με Σ. Αραβία

Η εμπλοκή του προξένου της Ελλάδας στο Ριάντ στην υπόθεση της συμφωνίας πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία προκάλεσε νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου

και της αντιπολίτευσης (Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ), που είχε αποκαλύψεις εγγράφων, υπαινιγμούς και καταγγελίες.

Ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε «ψευδές» το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», που δημοσίευσε έγγραφο του Ελληνα διπλωμάτη προς τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, βάσει του οποίου οι Σαουδάραβες δεν αναγνώριζαν τον επιχειρηματία Βασίλειο Παπαδόπουλο ως νόμιμο εκπρόσωπο του Ριάντ για την υλοποίηση της συμφωνίας, και απείλησε με νομικές κυρώσεις. Αφησε δε βαρύτατους υπαινιγμούς σε βάρος του Ελληνα προξένου στο Ριάντ για τον ρόλο που διαδραμάτισε στη συμφωνία, η οποία, όπως τόνισε κατηγορηματικά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, για ακόμη μία φορά είναι διακρατική.

«Ο πρόξενος αυτός λέγεται Ηλίας Κλουβάτος. Φωτογραφίζεται με σπαθιά και καμήλες στην έρημο... Επιθυμούσε η συμφωνία να γίνει διά της πρεσβείας και όχι διά του ακολούθου, για να εμπλακούν μέσα κάποιοι απ’ τους εμίρηδες που έχουν προφυλακιστεί» κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος σε τηλεοπτικό σταθμό και συνέχισε: «Ζητήσαμε να πάρουμε πιστοποιητικό από το υπουργείο Αμυνας για να δούμε αν ισχύουν αυτά που λέει ο πρόξενος ή αυτά που λέει το υπουργείο Αμυνας και πήραμε πιστοποιητικό που ξεκαθαρίζει ότι υπεύθυνος εκ μέρους του κράτους αυτού είναι ο κ. Παπαδόπουλος».

Η «δημοκρατία» είναι σε θέση να γνωρίζει, όσον αφορά τον κ. Κλουβάτο, πως αποβλήθηκε από το Κολλέγιο Αθηνών όπου φοιτούσε λόγω της συμπεριφοράς του και αναγκάστηκε να συνεχίσει, προκειμένου να αποφοιτήσει από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε δημόσιο σχολείο. Αυτό όμως, όπως φαίνεται, δεν τον εμπόδισε να κάνει καριέρα διπλωμάτη.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας παρουσίασε, μάλιστα, έγγραφο της διακρατικής συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία για την προμήθεια των πυρομαχικών και υποστήριξε: «Τα χρήματα δεν εκταμιεύτηκαν γιατί κάποιοι πήγαν να κάνουν μπίζνες και να παρακάμψουν το σαουδαραβικό κράτος και τώρα είναι στη φυλακή».

Για το έγγραφο που παρουσίασε ο κ. Καμμένος, η Νέα Δημοκρατία επισήμανε πως αφορά τις 4.000 βόμβες ΜΚ82 και όχι τα 300.000 βλήματα των 105 mm. Οπως υποστήριξαν μάλιστα, κάνοντας επίθεση στον Πάνο Καμμένο, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη και ο αρμόδιος τομεάρχης Βασίλης Κικίλιας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, ο Βασίλειος Παπαδόπουλος εμφανιζόταν παραλλήλως και ως εκπρόσωπος της Ιορδανίας που ενδιαφερόταν επίσης να αποκτήσει 300.000 βλήματα των 105 mm, ακριβώς όπως και η Σαουδική Αραβία (παρουσίασαν και έγγραφο).

Αυτό, κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναδεικνύει σε ρόλο «μεσάζοντα» τον κ. Παπαδόπουλο, όταν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας υποστηρίζει ότι είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος σε ερώτησή του στη Βουλή εμφανίζει τον Βασίλειο Παπαδόπουλο φερόμενο ως εκπρόσωπο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων για πώληση πυρομαχικών στην Κένυα.

Keywords
Τυχαία Θέματα