Σκάνδαλο και... γκάφα στον Δήμο Περιστερίου

Σκάνδαλο και... γκάφα στον Δήμο Περιστερίου11.11.2017Παρασκήνιο

Αρωμα σκανδάλου σε συνδυασμό με γκάφα ολκής που έκαναν υπάλληλοι στον Δήμο Περιστερίου προκύπτει από απόφαση για διαγωνισμό που δημοσιεύτηκε στο πρόγραμμα της Δι@ύγειας.

Σε απόφαση για διενέργεια διαγωνισμού από την επιτροπή Περιβάλλοντος του δήμου, πιθανότατα υπάλληλος ξέχασε να καθαρογράψει το κείμενο το οποίο περιελάμβανε σημείωμα προς τον συνάδελφό του Κώστα, από τον οποίο ζητούσε να προσαρμόσει τις συμβάσεις για τους

επιθυμητούς προμηθευτές, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά!

Συγκεκριμένα, το κείμενο που δημοσιεύτηκε στη Δι@ύγεια αναφέρει: «Κατάλογος συμβάσεων τριών (3) τουλάχιστον παρόμοιων (Κώστα, τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; Αλλιώς προσάρμοσέ το) με την παρούσα σύμβαση προμηθειών που εκτελέστηκαν την τελευταία τριετία (όχι αναγκαστικά σε ξεχωριστά έτη), συνοδευόμενος από βεβαιώσεις ορθής εκτέλεσης και ολοκλήρωσης».

Είναι προφανές ότι η ενδοεπικοινωνία που είδε το φως της Δι@ύγειας κάνει λόγο για προτίμηση προμηθευτών έναντι ανταγωνιστών τους. Η δημοσίευση της απόφασης άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στον Δήμο Περιστερίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Αντρέας Παχατουρίδης ζήτησε να μπει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο για να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαίρη Τζιώτα δήλωσε στη «δημοκρατία» ότι ακύρωσε τον διαγωνισμό και ζήτησε να γίνει Ενορκη Διοικητική Εξέταση «χωρίς να αποκλείω και την περίπτωση της προβοκάτσιας», όπως είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κάποιοι να θέλουν να δημιουργήσουν εσκεμμένα προβλήματα στη διοίκηση του δήμου.

«Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπορεί να γράφει ό,τι θέλει και το κείμενο να ανεβαίνει στη Δι@ύγεια. Ο δήμαρχος ζήτησε να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά» υπογραμμίζει στη «δημοκρατία» συνεργάτης του δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα