Βγάζουν τα τρακτέρ από σήμερα οι αγρότες

Βγάζουν τα τρακτέρ από σήμερα οι αγρότες17.12.2018Ρεπορτάζ

«Η κυβέρνηση δεν θα στηρίξει τον πρωτογενή τομέα»! Αραχωβίτης: «Κάποια αιτήματα είναι υπερβολικά»

Τα τρακτέρ στους δρόμους κατεβάζουν από σήμερα οι αγρότες, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη, οι απαντήσεις του οποίου, όπως είπαν, δεν τους ικανοποίησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινητοποιήσεις αρχίζουν σήμερα από την περιοχή της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα τον Πλατύκαμπο της

Λάρισας, τα Φάρσαλα και τον αυτοκινητόδρομο Ε65 στην Καρδίτσα.

«Οι απαντήσεις που πήραμε όχι μόνο δεν μας ικανοποιούν, αλλά δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της να μη στηρίξει τον πρωτογενή τομέα με μια σειρά μέτρα που είναι αναγκαία, αλλά και να στηρίξει άλλα συμφέροντα σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών» είχε δηλώσει μετά τη συνάντηση με τον υπουργό ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ρίζος Μαρούδας.

Από την πλευρά του, ο κ. Αραχωβίτης σημείωσε σε ανακοίνωσή του πως πολλά από τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί «έχουν ήδη επιλυθεί, κάποια άλλα βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας και της επίλυσης και κάποια άλλα, θεωρώ, ότι είναι κάπως υπερβολικά για τις δεδομένες συνθήκες που έχουν η οικονομία και ολόκληρη η κοινωνία».

Ακόμη, αναφέρθηκε και στην πολιτική του υπουργείου για το επόμενο χρονικό διάστημα, που αφορά τη «μείωση του κόστους παραγωγής στο χωράφι, η οποία θα γίνει είτε μέσω του πετρελαίου κίνησης είτε μέσω των εφοδίων ή μέσω της ενέργειας».
«Αυτό που πρέπει να προσέξουν όλες οι πλευρές είναι να μη δημιουργήσουμε κοινωνικούς αυτοματισμούς» σημείωσε ο Σταύρος Αραχωβίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα