Από την Τετάρτη πληρώνονται συντάξεις, δώρο, επιδόματα

Από την Τετάρτη πληρώνονται συντάξεις, δώρο, επιδόματα17.12.2018Οικονομία

Από την Τετάρτη 19 έως τις 21 Δεκεμβρίου θα εκτελεστούν οι πληρωμές των κύριων συντάξεων, του δώρου των Χριστουγέννων για τους μισθωτούς, του επιδόματος παιδιού (Α21) και του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Στις 27 του μήνα θα πιστωθούν οι επικουρικές από το ΕΤΕΑΕΠ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, χωρίς καμία περικοπή μετά την κατάργηση

των προβλεπόμενων μειώσεων του νόμου Κατρούγκαλου αλλά με μικρές αυξήσεις (της τάξης των 10 έως 20 ευρώ τον μήνα) για περίπου 620.000 συνταξιούχους, οι κύριες συντάξεις των δικαιούχων του πρώην ΟΑΕΕ και του πρώην ΟΓΑ θα καταβληθούν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου.

Δύο ημέρες αργότερα, την Παρασκευή 21 του μήνα, θα πιστωθούν οι κύριες συντάξεις όλων των πρώην Ταμείων που έχουν υπαχθεί στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι επικουρικές, στο σύνολό τους, θα πληρωθούν την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου.

Επίσης, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου πρέπει να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους μισθωτούς, με καθεστώς αορίστου ή ορισμένου χρόνου. Την ίδια μέρα θα γίνει και η πληρωμή του ΚΕΑ στους 302.158 δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις είχαν εγκριθεί ως τις 30 Νοεμβρίου.
Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου θα προπληρωθεί το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚ. Η έκτη δόση αφορά το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου. Κανονικά η καταβολή της θα γινόταν στα τέλη Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα