Βέροια: Δύο νέες δομές «αγκαλιάζουν» τα παιδιά

Βέροια: Δύο νέες δομές «αγκαλιάζουν» τα παιδιά30.04.2018Ρεπορτάζ

Πρόκειται για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και την καινούργια πτέρυγα στο «Σπίτι της Βεργίνας»

Δύο νέες κοινωνικές δομές για παιδιά, το νέο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και στήριξης οικογένειας της Βέροιας (ΚΗΦ) και η νέα πτέρυγα Αθανασίου Λασκαρίδη-Εύης Λαζού στο «Σπίτι της Βεργίνας», εγκαινιάστηκαν από την «Πρωτοβουλία για το Παιδί», σωματείο μη κερδοσκοπικού

χαρακτήρα, που φροντίζει και προστατεύει παιδιά σε ανάγκη και κίνδυνο.

Το «Σπίτι της Βεργίνας» ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 με σκοπό την παροχή μακράς φιλοξενίας σε συνθήκες ασφάλειας και οικογενειακής θαλπωρής σε παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο και έχουν απομακρυνθεί με δικαστική απόφαση από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Στη νέα πτέρυγα θα διαμένουν αγόρια πάνω από 12 ετών που φιλοξενούνται στο «Σπίτι της Βεργίνας» για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από την άλλη πλευρά, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και στήριξης οικογένειας της Βέροιας ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2010 με σκοπό τον περιορισμό της αντικοινωνικής και παραβατικής συμπεριφοράς και της περιθωριοποίησης παιδιών δυσλειτουργικών και διαλυμένων οικογενειών.

Η εγκατάσταση του ΚΗΦ στους νέους χώρους του καθιστά δυνατή την εξυπηρέτηση διπλάσιου αριθμού παιδιών και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος μίλησε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων για το έργο του σωματείου και στη συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε όσους στηρίζουν τον φορέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα