Νυχτερινές σκηνές στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Νυχτερινές σκηνές στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης30.04.2018Πρόσωπα

Εγιναν τα γυρίσματα (με τον Αλ. Σκάρσγκαρντ και τη Φλόρενς Πιου) της πολυσυζητημένης παραγωγής του BBC «The little drummer girl»

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Η Ακρόπολη στα... πόδια του Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ και της Φλόρενς Πιου! Νυχτερινά γυρίσματα στον Ιερό Βράχο των Αθηνών

έκαναν πριν από μερικές ημέρες οι πρωταγωνιστές της πολυσυζητημένης τηλεοπτικής παραγωγής του BBC, «The little drummer girl», «καταλαμβάνοντας» -με τη σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου- το κορυφαίο μνημείο της χώρας για λίγες ώρες.

Οι συντελεστές της μίνι σειράς είχαν ζητήσει τον αρχαιολογικό χώρο το βράδυ για κάποιες νυχτερινές σκηνές, κάτι που φυσικά έγινε αμέσως αποδεκτό από τα μέλη του ΚΑΣ, χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο διάσημος Σουηδός πρωταγωνιστής και ένας από τους πλέον γοητευτικούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ υποδύεται έναν Ισραηλινό κατάσκοπο, ενώ η Πιου μια Βρετανίδα ηθοποιό, την οποία εκείνος έχει στρατολογήσει προκειμένου να ανακαλύψουν μαζί έναν Παλαιστίνιο τρομοκράτη.

Και στην Πλάκα

Μάλιστα, εκτός από την Ακρόπολη, γυρίσματα έγιναν και στα γραφικά στενά της Πλάκας, πάντα υπό το βλέμμα του βραβευμένου Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη και δημιουργού ταινιών, όπως τα «Oldboy» και «Η Υπηρέτρια», Παρκ Τσαν Γουκ.

Να θυμίσουμε ότι η έναρξη των γυρισμάτων έγινε στο Σούνιο και στον Ναό του Ποσειδώνα, στα μέσα του Απριλίου, έπειτα από μια επεισοδιακή γνωμοδότηση του ΚΑΣ, το οποίο αρχικά είχε απορρίψει το αίτημα των παραγωγών. Στη συνέχεια όμως, υπό το βάρος των έντονων κυβερνητικών αντιδράσεων, το συμβούλιο επανεξέτασε το αίτημά τους, δίνοντάς τους τελικά το «πράσινο φως». Οπως έχει γίνει γνωστό, σκηνές έχουν γυριστεί στην Ανάβυσσο, στην Κινέτα, αλλά και στην Ελευσίνα, ενώ το πολυπληθές συνεργείο θα παραμείνει στην Ελλάδα έως τις 11 Μαΐου.

Η σειρά, της οποίας παραγωγός, εκτός από το BBC, είναι η Faliro House Productions του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου, θα προβληθεί το 2019 σε 80 χώρες του πλανήτη. To «The little drummer girl» (Η μικρή τυμπανίστρια») είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του μετρ της κατασκοπίας Τζον Λε Καρέ και η πλοκή του εκτυλίσσεται τη δεκαετία του '70. Το λαμπερό καστ συμπληρώνει ο Μάικλ Σάνον.

Keywords
Τυχαία Θέματα