Βελτιώνεται αύριο ο καιρός, για να χαλάσει το Σάββατο

Βελτιώνεται αύριο ο καιρός, για να χαλάσει το Σάββατο10.01.2019Ρεπορτάζ

Αν και έρχονται βροχοπτώσεις, θα παραμείνει το κρύο στην Αττική

Πιο... ήπια από τον «Τηλέμαχο» αποδείχτηκε η «Υπατία», η κακοκαιρία που επισκέφτηκε τη χώρα μας χθες και θα συνεχίσει να επηρεάζει πολλές περιοχές και σήμερα. Πάντως, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, από αύριο το πρωί ο καιρός

θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση -αν και το κρύο θα συνεχίσει να είναι τσουχτερό-, ενώ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και στη συνέχεια θα εξασθενήσουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, σήμερα αναμένονται βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στο ανατολικό και το νότιο Αιγαίο και στις παράκτιες προς αυτά περιοχές.

Παγετός

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και δυτικά ορεινά και ημιορεινά, και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά ορεινά, στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.
Από το απόγευμα οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν. Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, έντασης 7 έως 9 μποφόρ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι το Σάββατο θα υπάρξει νέα επιδείνωση του καιρού, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Αναμένεται να σημειωθούν βροχές αλλά και χιόνια, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα για προληπτικούς λόγους όλα τα σχολεία στον Δήμο Μαραθώνα και τα περισσότερα στον Δήμο Ωρωπού. Πάντως, χθες πολλά σχολεία στην Αττική άνοιξαν στις 10.00 το πρωί, όταν διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την ασφαλή προσέλευση των μαθητών.
Λόγω του παγετού, κλειστοί παρέμειναν και χθες για αρκετές ώρες αρκετοί δρόμοι, ενώ σε πολλούς ήταν απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα