Βαριές κουβέντες για φασίστες, ναζιστές και σχιζοφρένεια!

Βαριές κουβέντες για φασίστες, ναζιστές και σχιζοφρένεια! 10.01.2019Βουλή

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς περί φασιστών και ναζιστών αντάλλαξαν στη Βουλή οι Αδωνις Γεωργιάδης και Τασία Χριστοδουλοπούλου, στο περιθώριο μιας νέας κόντρας για την υπόθεση της Novartis

Αφορμή του άγριου καβγά στάθηκε η αναφορά της προεδρεύουσας Τασίας Χριστοδουλοπούλου ότι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ως αντιπολίτευση δεν μπορεί να μιλήσει αντίστοιχη ώρα με εκείνη που

μίλησε η ίδια ως στέλεχος της πλειοψηφίας.

«Είστε αποκάλυψη, σας λατρεύω» απάντησε ειρωνικά ο κ. Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας: «Αποδεικνύετε για άλλη μια φορά ποιοι είστε. Φασίστες κανονικοί είστε». Σκληρή ήταν η απάντηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, που φώναξε στον «γαλάζιο» αντιπρόεδρο: «Αν είμαστε εμείς φασίστες, τότε εσύ τι είσαι, Γεωργιάδη; Σε ποιον πολιτικό χάρτη ανήκεις; Ναζιστής είσαι;»

Παρέμβαση Κατρούγκαλου

Στη σύγκρουση παρενέβησαν αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές, με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο να δηλώνει: «Είναι στα όρια του κωμικού να ζητούμε από τον κ. Γεωργιάδη να ανακαλέσει την κατηγορία περί φασιστών. Πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί για να μη φτάνουμε σε παρειδωλία ή αποφένια που είναι η αρχή της σχιζοφρένειας».

Φυσικά, ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν άφησε αναπάντητο το παραπάνω σχόλιο, διερωτώμενος: «Το να μιλάει για δημοκρατία κάποιος που δηλώνει κομμουνιστής τι ακριβώς είναι;», προκαλώντας εκ νέου την οργισμένη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα