«Τσιμουδιά» Στουρνάρα για το ΙΟΒΕ!

«Τσιμουδιά» Στουρνάρα για το ΙΟΒΕ!22.02.2018Πρόσωπα

Τι είπε για τις χορηγίες (μέσω 16 συνεδρίων) προς την εταιρία της συζύγου του!

Την παραδοχή ότι η εταιρία της συζύγου του έλαβε χορηγίες της Novartis για τη διοργάνωση 16 συνεδρίων από το 2009 έως σήμερα, ύψους 155.085 ευρώ (μέση δαπάνη ανά συνέδριο 9.693ευρώ) έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας,

ένας εκ των δέκα εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας. Επιχειρώντας να δικαιολογήσει το γεγονός τόνισε ότι αυτά τα χρήματα είναι μεικτά και περιέγραψε ως λογικές όλες τις αμοιβές της συζύγου του από τη Novartis.

«Η αμοιβή που προκύπτει για την εταιρία της συζύγου μου είναι εύλογη και εντός του πλαισίου της αγοράς τέτοιων υπηρεσιών. Είναι δε αμελητέα και προφανώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δωροδοκίες δικές μου ή άλλων πολιτικών» σημείωσε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, που επέλεξε να μιλήσει σε μελοδραματικούς τόνους. Στην αρχή της ομιλίας του είπε ότι είχε εξετάσει να μιλήσει μέσω υπομνήματος ή ακόμα και να παραιτηθεί από το αξίωμά του, ώστε να μη θεωρηθεί από κάποιους ότι το χρησιμοποιεί ως ασπίδα προστασίας.

Τελικά, είπε, αποφάσισε να μην κάνει τίποτα από τα δύο και να βρεθεί στη Βουλή κυρίως για έναν προσωπικό λόγο, για να υπερασπιστεί τη σύζυγό του η οποία, όπως είπε, έχει κατασυκοφαντηθεί. «Ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγό μου για όσα υπομένει τόσα χρόνια, επειδή είναι σύζυγός μου» είπε. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος δεν είπε κουβέντα για την αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» σχετικά με την εμπλοκή του ΙΟΒΕ επί των ημερών του, έκανε λόγο για αισχρές συκοφαντίες σε βάρος του ίδιου και της συζύγου του και σημείωσε πως όσο ήταν υπουργός Οικονομικών οι χορηγίες της Novartis στη Mindwork αποτέλεσαν το 2,3% του κύκλου εργασιών της. «Οι μαρτυρίες αυτές στο σύνολό τους είναι εντελώς ψευδείς. Μάταια ζητώ, εβδομάδες τώρα, να μου δείξουν σχετικές αποφάσεις μου και τις υπογραφές που έβαλα για να υλοποιηθούν. Απλά, δεν υπάρχουν» υποστήριξε.

Αναφερόμενος στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων είπε: «Ολες αυτές οι καταθέσεις σε λίγο θα ανέβουν σε παραστάσεις στο Δελφινάριο, βρίθουν αναληθειών και πραγματολογικών σφαλμάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα