ΕΟΠΥΥ: Τι ισχύει για την αγορά γυαλιών οράσεως

ΕΟΠΥΥ: Τι ισχύει για την αγορά γυαλιών οράσεως22.02.2018Υγεία

Στα 50.000.000 ευρώ τον χρόνο καθορίζει νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας το «ταβάνι» της δαπάνης για οπτικά είδη.

Την ίδια στιγμή, ο ΕΟΠΥΥ ενέκρινε τις πρώτες συμβάσεις με καταστήματα οπτικών και πλέον οι ασφαλισμένοι δεν απαιτείται να προπληρώνουν για την αγορά οπτικών ειδών, όπως έκαναν έως

τώρα.

Επιπλέον, τα καταστήματα θα έχουν ειδικό σήμα που θα αναφέρει ότι είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Συγκεκριμένα, οι νέες συμβάσεις αφορούν καταστήματα οπτικών που δραστηριοποιούνται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Σέρρες, ενώ «σταδιακά αναμένεται να δημιουργηθεί πανελλαδικό δίκτυο συμβεβλημένων παρόχων» αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο οργανισμός.

«Με τις παραπάνω ενέργειες το υπουργείο Υγείας ολοκλήρωσε τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους θεσμούς που αφορούσαν εκκρεμότητες στον χώρο της Υγείας» τονίζεται στην ανακοίνωση. Να σημειωθεί ότι η Πανελλήνια Ενωση Οπτικών Οπτομετρών (ΠΕΟΟ) έχει εκφράσει την αντίθεσή της στις νέες συμβάσεις εξαιτίας των ληξιπρόθεσμων χρεών του οργανισμού προς τους οπτικούς που χρονολογούνται από το 2011.

Σύμφωνα με τους οπτικούς, «ο ΕΟΠΥΥ μάς επιβάλλει κούρεμα στην αξία των διατακτικών, το οποίο μπορεί να φτάσει το 30% της αξίας των προϊόντων, που έχουμε πληρώσει τους φόρους».

Keywords
Τυχαία Θέματα