Τρίτο κρούσμα μια 40χρονη, στέλεχος της «Πειραιώς» που έκανε τραγικά λάθη

Τρίτο κρούσμα μια 40χρονη, στέλεχος της «Πειραιώς» που έκανε τραγικά λάθη 28.02.2020Υγεία

Στον ρυθμό της φρενίτιδας που προκαλεί η επιβεβαίωση τριών κρουσμάτων κορονοϊού κινείται η χώρα

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του ιού, ούτε οι πολίτες ούτε και οι υπηρεσίες φαίνεται ότι έχουν προετοιμαστεί επαρκώς για όσα συμβαίνουν.

Τα επιβεβαιωμένα περιστατικά ατόμων που νοσούν από τον κορονοϊό ανέρχονται πλέον στα τρία. Η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη

με το παιδί της και μια 40χρονη από την Αθήνα. Οι υγειονομικές Αρχές συνεχίζουν να χαρτογραφούν την πορεία των ασθενών για να εντοπίσουν τυχόν άτομα στα οποία μετέδωσαν τον ιό και είναι πιθανοί φορείς και δυνητικοί ασθενείς.

Τις τελευταίες ώρες αρχίζουν να αυξάνουν οι περιπτώσεις νέων ύποπτων κρουσμάτων. Μια 22χρονη από τη Λάρισα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και παρουσίασε συμπτώματα παρόμοια με του κορονοϊού τελικά δεν νοσεί, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν ήταν αρνητικά.

Δύο ύποπτοι στη Βουλή

Συναγερμός σήμανε χθες και στη Βουλή, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δύο ύποπτες περιπτώσεις για κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο εργαζόμενους στη Βουλή που πρόσφατα είχαν ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία. Τα δύο άτομα οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο για εξετάσεις, οι οποίες έχουν αποσταλεί στο ινστιτούτο Παστέρ. Παράδειγμα προς αποφυγή είναι η 40χρονη, στέλεχος τράπεζας, που είναι το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα μας. Η γυναίκα ταξίδεψε με την κόρη της στη βόρεια Ιταλία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οταν υποψιάστηκε ότι έχει συμπτώματα, αντί να ακολουθήσει την οδηγία του ΕΟΔΥ που προβλέπει επικοινωνία με τον οργανισμό (στο τηλέφωνο 210-5212054) για να λάβει οδηγίες προκειμένου να μεταβεί σε νοσοκομείο αναφοράς της νόσου, πήγε στα εξωτερικά ιατρεία του «Σωτηρία», όπου περίμενε επί δύο ώρες! Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι η 40χρονη, τόση ώρα που καθόταν στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», μπορεί να έχει διασπείρει τον ιό, με αποτέλεσμα να ζητά να ληφθούν έκτακτα μέτρα στο προσωπικό και στους ασθενείς. Τελικά απευθύνθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο που είχε οργανωμένη υποδομή για την υποδοχή ύποπτων περιστατικών. Οταν επιβεβαιώθηκε ότι πράγματι νοσεί από κορονοϊό, μεταφέρθηκε στο Αττικόν, όπου νοσηλεύεται.

36 ώρες αδιάγνωστη

Ωστόσο, η «ασθενής μηδέν» στην Αθήνα περιφερόταν επί 36 ώρες χωρίς να έχει γίνει διάγνωση. Ηδη αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και αυτό αφορά όσους συνταξίδεψαν με αυτήν αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Αθήνα. Η 40χρονη εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση ότι κρούσμα του κορονοϊου διαγνώστηκε σε εργαζόμενή της.

Η ίδια η 40χρονη είναι σύζυγός στελέχους του Σκάι και φέρεται ότι είχε περάσει από το κανάλι πριν από ένα επαγγελματικό ραντεβού. Για τον λόγο αυτόν τα γραφεία του καναλιού απολυμάνθηκαν χθες για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κόρη της 40χρονης βρίσκεται σε εκδρομή στο Λονδίνο με περίπου 100 συμμαθητές της από το Κολλέγιο Αθηνών. Ο έλεγχός της θα γίνει στη βρετανική πρωτεύουσα και τότε θα κριθεί εάν θα επιστρέψει ή όχι. Γι' αυτό σήμερα θα μείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους το Γυμνάσιο - Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών, το Γυμνάσιο - Λύκειο του Κολλεγίου Ψυχικού και το νηπιαγωγείο «Ι.Μ. Καρράς».

Keywords
Τυχαία Θέματα