Θετικό στον κορονοϊό και το παιδί της 38χρονης σχεδιάστριας

Θετικό στον κορονοϊό και το παιδί της 38χρονης σχεδιάστριας28.02.2020Υγεία

Στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης μητέρα και δεκάχρονος! Κλείνουν το σχολείο όπου φοιτά και το φροντιστήριό του

Θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε και το παιδί της 38χρονης σχεδιάστριας μόδας, η οποία νοσηλεύεται από την Τετάρτη στο Nοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης,

σε ειδικό θάλαμο.

Το παιδί νοσηλεύεται σε απομόνωση στο ίδιο νοσοκομείο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε καλή κατάσταση και παρουσιάζει ήπια συμπτώματα. Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα κορονοϊού που καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακόμη δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο σύζυγός της.

Το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην περιοχή της Μαλακοπής και στο οποίο φοιτά το παιδί, κλείνει για προληπτικούς λόγους για 14 ημέρες. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το παιδί δεν είχε πάει στο σχολείο τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη ήταν σε εκδρομή και οι αρμόδιοι θεωρούν ότι δεν υπήρξε καμιά υψηλού κινδύνου επαφή. Κλείνει, κατά πληροφορίες, και το φροντιστήριο ξένων γλωσσών όπου φοιτά το παιδί, ώστε να γίνει απολύμανση. Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η ιχνηλάτηση του δρομολογίου και των επαφών του 10χρονου παιδιού, και οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο 49 άτομα, τα οποία συναναστράφηκαν μαζί του. Εχει μπει σε εφαρμογή το ειδικό σχέδιο και τα άτομα αυτά τέθηκαν σε περιορισμό, προκειμένου να εξεταστούν και να διαπιστωθεί αν είναι ή όχι θετικά στον κορονοϊό.

Αναφορικά με τις επαφές της 38χρονης, έγιναν οι σχετικοί έλεγχοι των επιβατών και του πληρώματος της αεροπορικής εταιρίας Ryanair, με την οποία ταξίδεψε η 38χρονη από την Ιταλία.
Μέχρι στιγμής δεν προέκυψε κάτι ανησυχητικό, ωστόσο αναζητούνται οι τρεις ταξιτζήδες που μετέφεραν τη γυναίκα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τρεις άνδρες που τη μετέφεραν με τα οχήματά τους, σε τρία διαφορετικά δρομολόγια, το ένα από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», το άλλο από την Ανω Τούμπα και το τρίτο μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η 38χρονη μετακινήθηκε με ταξί για να μεταβεί και στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Δευτέρας, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση.

Υποπτος στη Χαλκιδική

Εκτός αυτών, εξετάζεται ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Πρόκειται για έναν άνδρα που έφτασε στο νοσοκομείο με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Η εν λόγω περίπτωση ανησύχησε τους γιατρούς, διότι ο ίδιος επέστρεψε πρόσφατα από ταξίδι στη βόρεια Ιταλία με την οικογένειά του. Αναμένονται τα αποτελέσματα, ενώ σε περίπτωση που είναι θετικός στον κορονοϊό, όπως γίνεται αντιληπτό, αρχίζει νέος κύκλος ελέγχων και στη Χαλκιδική.

Απολυμάνσεις σε δήμο και σχολεία της Θεσσαλονίκης

Εκκενώθηκαν όλα τα δημοτικά κτίρια της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και έγινε απολύμανσή τους, αφού ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για ύπαρξη κρούσματος κορονοϊού, άρχισε να σχεδιάζει δράσεις ενημέρωσης και να ενεργεί με βάση τις οδηγίες που δίνονται από τις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές.

Στο εν λόγω πλαίσιο ξεκίνησε ενημερωτική καμπάνια των πολιτών με οδηγίες πρόληψης και προστασίας, ήδη τοποθετούνται ενημερωτικές αφίσες εντός του αστικού ιστού και σε στάσεις του ΟΑΣΘ, ενώ το υπαλληλικό προσωπικό ενημερώθηκε από γιατρούς του κεντρικού δήμου.

Στα δημοτικά

Μετά την απολύμανση του δημαρχείου, την Πέμπτη απολυμάνθηκαν δημοτικά και σχολικά κτίρια, ενώ σε ό,τι αφορά ζητήματα ιχνηλάτησης και πρόληψης της εξάπλωσης του ιού αποκλειστικά υπεύθυνες είναι οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες. Χθες εκκενώθηκαν η TV100 και ο FM100 για να απολυμανθεί οπωσδήποτε και εκείνος ο χώρος, καθώς η 38χρονη που διαγνώστηκε με κορονοϊό ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος και παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου είχαν δώσει το «παρών» και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, όλες οι υπηρεσίες του λειτουργούν κανονικά, χωρίς έλλειψη προσωπικού. Οπως σε όλη την επικράτεια, έτσι και στη Θεσσαλονίκη θα ματαιωθούν όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις, καθώς και εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένο να γίνουν την Καθαρά Δευτέρα.

Σύσκεψη για φάρμακα και αναλώσιμα

Τη διαβεβαίωση ότι υπάρχουν επάρκεια φαρμάκων στην αγορά για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά και νοσοκομειακές μάσκες, τις οποίες παράγει εργοστάσιο στη βόρεια Ελλάδα, έλαβε χθες ο υπουργός Υγείας κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους φαρμακοβιομηχανιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχάνων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, ο πρόεδρος του Pharma Innovation Forum και ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων.
«Η βιομηχανία του φαρμάκου έχει σταθεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης στο πλευρό του ΕΣΥ και του Ελληνα ασθενούς. Αυτό θα συνεχίσει να πράττει. Η τροφοδοσία της αγοράς συνεχίζεται κανονικά» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Δόθηκαν εγγυήσεις για την απρόσκοπτη τροφοδοσία της αγοράς, όσον αφορά τα φάρμακα για τον Ελληνα ασθενή. Οσον αφορά την επάρκεια αναλώσιμων υλικών, εργοστάσιο στη βόρεια Ελλάδα που παράγει μάσκες έχει ενημερωθεί να μην κάνει καμία απολύτως εξαγωγή.

Keywords
θετικο, παιδι, εν λόγω, καθαρα δευτερα, αχεπα, θεσσαλονικη, ryanair, ταξι, σχολεια, οασθ, tv100, fm100, ελλαδα, innovation, forum, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, Ημέρα του παιδιού, αποτελεσματα, tv100, fm100, αφισες, αχεπα, γυναικα, δημος θεσσαλονικης, ιταλια, μητερα, οασθ, πλαισιο, χαλκιδικη, ryanair, αγορα, αεροδρομιο, ανησυχητικο, βορεια, βραδυ, βρισκεται, γινει, γινεται, δευτερο, δευτερα, δημος, δωσει, δρομολογια, εγινε, ελλειψη, εν λόγω, εξετασεις, ιδιο, υπηρεσιες, κυκλος, κτιρια, οικογενεια, οπωσδηποτε, οχηματα, πεμπτη, σχεδιο, σχολειο, τρια, τριτη, συμπτωματα, φαρμακα, φροντιστηριο, δημοτικα, εφαρμογη, εκδρομη, forum, innovation, νοσοκομειο, πληροφοριες, ταξιδι, τουμπα, θετικα, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα