Τουρκία: Κλιμακώνει την ένταση στον Έβρο με 1.000 κομάντος

Τουρκία: Κλιμακώνει την ένταση στον Έβρο με 1.000 κομάντος06.03.2020Άρθρα

Τους στέλνουν για να σταματήσουν, λένε, τις... επιθέσεις των Ελλήνων, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσταση στον Εβρο, καθώς η Τουρκία συνεχίζει αναίσχυντα τις απίστευτες ενέργειες προπαγάνδας κατά της Ελλάδας. Αποκρούοντας τους ψευδείς και κακόβουλους ισχυρισμούς της Τουρκίας, η ελληνική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι από όσους κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα (και αμέσως συνελήφθησαν) μόνο το 4% προέρχεται από τη Συρία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 64% των συλληφθέντων είναι από το Αφγανιστάν και το 19% από το Πακιστάν.

Η κατάσταση στα σύνορα, πάντως, παραμένει τεταμένη και οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, όπως και η Ελληνική Αστυνομία, βρίσκονται σε αυξημένη εγρήγορση, μια και σχεδόν κάθε βράδυ χιλιάδες μετανάστες, με την υποστήριξη των τουρκικών Αρχών, κάνουν απόπειρες να διασπάσουν την ελληνική γραμμή άμυνας και να εισβάλουν στη χώρα μας.Και ενώ η τουρκική μηχανή προπαγάνδας έχει ξεπεράσει κάθε όριο, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού προχωρά σε μια κίνηση που ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά. Μετά την πτήση που είχε με ελικόπτερο πάνω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, υποστήριξε ότι η Αγκυρα θα στείλει στον Εβρο 1.000 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων προκειμένου να εμποδίσει τις ενέργειες των Ελλήνων, τις οποίες μάλιστα αποκάλεσε «απάνθρωπες».

Ο Τούρκος αξιωματούχος ψευδώς υποστήριξε ότι η Τουρκία εδώ και εννέα χρόνια αντιμετωπίζει την ανθρωπιστική κρίση του Μεταναστευτικού χωρίς καμία στήριξη και κατηγόρησε την ελληνική πλευρά ότι έριξε στους πρόσφυγες και τους μετανάστες χημικά του 1978. Πέρα από τις ελληνικές δυνάμεις, όμως, κατηγόρησε και τη Frontex, την οποία αποκάλεσε δύναμη καταστολής. «Προσπάθησαν να επαναπροωθήσουν 4.900 άτομα. Λένε ψέματα για τις τουρκικές Αρχές. Συνεννοηθήκαμε με τις ένοπλες δυνάμεις και στέλνουμε σε ολόκληρο τον ποταμό Εβρο 1.000 αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων, πλήρως εξοπλισμένους, για να αποτρέψουν τις επαναπροωθήσεις. Μόνο από την Αδριανούπολη πέρασαν 139.070 άτομα» ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός. 

Πιστός στο δόγμα πως κάθε τουρκική πρόκληση πάσης φύσεως θα έχει απάντηση, ο Ελληνας υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος αποσαφήνισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι άνθρωποι που συνωστίζονται στα σύνορα δεν είναι πρόσφυγες, αλλά μετανάστες που παρανόμως επιχειρούν να εισέλθουν, κάτι που δεν μπορεί να επιτρέψει η ελληνική κυβέρνηση: «Είναι άνθρωποι που χρησιμοποιούνται από το καθεστώς Ερντογάν και δεν θα το επιτρέψουμε».

Και ενώ η κατάσταση στον Εβρο μυρίζει μπαρούτι, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξεστόμισε αδιανόητες κατηγορίες κατά της Ελλάδας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild». «Μια χώρα της Ε.Ε. και πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα βυθίζει σκάφη με πρόσφυγες, επιτίθεται με δακρυγόνα, σκοτώνει τρία άτομα και τραυματίζει πολλά άλλα» ήταν τα ψεύδη του Τσαβούσογλου στον γερμανικό Τύπο. Μάλιστα, κατηγόρησε την Ελλάδα για αναστολή των υποχρεώσεων που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Keywords