«Το υπουργείο λέει ψέματα! Δεν επιστράφηκαν τα κλεμμένα του ΕΟΠΥΥ»!

«Το υπουργείο λέει ψέματα! Δεν επιστράφηκαν τα κλεμμένα του ΕΟΠΥΥ»! 07.08.2018

Η εγκύκλιος που ξεσκεπάζει το ψέμα της κυβέρνησης για τα αναδρομικά σε χήρες-ανήλικα

Να επιστρέψει τα αναδροµικά στους χήρους, στις χήρες και στα τέκνα, που δικαιούνται συντάξεις θανόντων, ή να ακολουθήσει τον δρόµο του κ. Τόσκα προτρέπει ο πρόεδρος του Ενιαίου ∆ικτύου Συνταξιούχων (ΕΝ∆ΙΣΥ) Νίκος Χατζόπουλος την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, διαψεύδοντας τους ισχυρισµούς των αρµόδιων κυβερνητικών στελεχών, βάσει των οποίων οι παράνοµες παρακρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ

έχουν ήδη επιστραφεί στη συγκεκριµένη κατηγορία συνταξιούχων.

Με αφορµή την ανακοίνωση-διάψευση των καταγγελιών του ΕΝ∆ΙΣΥ (περί µη καταβολής των αναδροµικών από τις παράνοµες παρακρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ στους χήρους, στις χήρες και στα ανήλικα τέκνα - δικαιούχους συντάξεων θανόντων από το υπουργείο Εργασίας), την Παρασκευή 3 Αυγούστου ο κ. Χατζόπουλος µε δήλωσή του στη «δηµοκρατία» αναφέρει: «Με το δελτίο Τύπου της περασµένης Παρασκευής η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιχειρεί να διαψεύσει τις καταγγελίες µας για µη καταβολή των αναδροµικών από τις παράνοµες κρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ στους χήρους, στις χήρες και στα δικαιούχα παιδιά συντάξεων θανόντων. Υποστηρίζει ότι τα αναδροµικά αποδόθηκαν και σε αυτές τις κατηγορίες δικαιούχων τον Νοέµβριο του 2017». «Αφού λοιπόν», συνεχίζει ο κ. Χατζόπουλος, «επιχειρεί να µας διαψεύσει, γιατί δεν µας αποσαφηνίζει τον λόγο για τον οποίο µε “εξαιρετικά επείγον” γενικό έγγραφο της διοίκησης του ΕΦΚΑ, µε ηµεροµηνία 12 Ιανουαρίου 2018, δηλαδή µετά τον Νοέµβριο του 2017, δίδονται οδηγίες πώς θα καταβληθούν και σε αυτές τις κατηγορίες δικαιούχων τα αναδροµικά από τις παρακρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ». «Ο,τι κι αν λέει το υπουργείο, τα αναδροµικά σε αυτές τις κατηγορίες δικαιούχων δεν έχουν καταβληθεί» τονίζει ο πρόεδρος του ΕΝ∆ΙΣΥ και προσθέτει: «∆εν θα αφήσουµε το θέµα έτσι. Ηδη έχουµε προσφύγει µε µηνυτήρια αναφορά στη ∆ικαιοσύνη και έχουµε πολλά µέλη µας, δικαιούχους αυτής της κατηγορίας, που δεν έχουν λάβει ούτε µισό ευρώ αναδροµικά. Θέλουµε τα λεφτά µας πίσω! Αν οι επικεφαλής του υπουργείου Εργασίας δεν µπορούν -ή δεν θέλουν- να εφαρµόσουν τους νόµους που ψήφισαν, τότε ας ακολουθήσουν τον “δρόµο Τόσκα”». Σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις του ΕΝ∆ΙΣΥ, το θέµα αφορά περίπου 90.000 χήρους, χήρες και τα ανήλικα τέκνα - δικαιούχους συντάξεων θανόντων. Τα οφειλόµενα αναδροµικά από τις παράνοµες παρακρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ κυµαίνονται από 50 έως 700 ευρώ για κάθε δικαιούχο.

Από την πλευρά της, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, µία ηµέρα µετά τις καταγγελίες του ΕΝ∆ΙΣΥ, την Παρασκευή 3 Αυγούστου, έκανε λόγο για ψευδείς ισχυρισµούς, υποστηρίζοντας ότι όλα τα αναδροµικά των παρακρατήσεων υπέρ ΕΟΠΥΥ καταβλήθηκαν στο σύνολο των δικαιούχων τον Νοέµβριο του 2017. Το πλέον βέβαιο είναι ότι το θέµα δεν θα κλείσει εδώ, αφού είναι δεδοµένο ότι επί του συγκεκριµένου ζητήµατος τον λόγο θα έχει η ∆ικαιοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα