«Το Συμβούλιο Αρχηγών να μπλοκάρει τις Πρέσπες»

«Το Συμβούλιο Αρχηγών να μπλοκάρει τις Πρέσπες»17.12.2018Πρόσωπα

Παρέμβαση του Π. Καμμένου που κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετηθεί ενώ επιτέθηκε σε Μητσοτάκη και Κοτζιά

Να μπλοκάρει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών τη Συμφωνία των Πρεσπών, εφόσον αυτή υποκρύπτει αλυτρωτισμό, ζήτησε ο Πάνος Καμμένος, καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που είναι επικεφαλής του συμβουλίου, να πάρει θέση.

Μιλώντας στο 3ο Συνέδριο της

Νεολαίας ΑΝ.ΕΛ., ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως η Συμφωνία των Πρεσπών έφερε διχασμό και τόνισε ότι, αν έλθει στην ελληνική Βουλή, θα έχει έρθει «η ώρα να πάρει θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», δηλαδή, όπως εξήγησε, «να μπλοκαριστεί από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Κατά τον ίδιο, οι Σκοπιανοί είναι αναξιόπιστοι και αποπνέουν αλυτρωτισμό, όπως επιβεβαιώνει ο Ζόραν Ζάεφ, θέτοντας θέμα «μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας».

Αφού επανέλαβε ότι οι ΑΝ.ΕΛ. θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, ο κ. Καμμένος επισήμανε πως θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, καλώντας όσους διαφωνούν με την κεντρική γραμμή να παραδώσουν την έδρα τους, «διαφορετικά θα είναι αποστάτες ή προδότες». Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτιά του υποψήφιοι από τους ΑΝ.ΕΛ.

«Οι ΑΝ.ΕΛ. δεν θα ψηφίσουν πρόταση μομφής από τη Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης» πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «που έγινε μακεδονομάχος», να δεσμευθεί δημόσια ότι «δεν θα δεχθεί καμία λύση που θα περιέχει τον όρο “Μακεδονία” και ότι θα καταργήσει ό,τι έχει συμφωνηθεί». Εβαλε δε στο στόχαστρό του την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Νίκο Κοτζιά, λέγοντας για τον τελευταίο: «... Είμαστε στην πολιτική για να διώχνουμε Κοτζιάδες που δεν τους εξέλεξε ο λαός».

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών, πάντως, σε συνέντευξή του είχε θέσει ως προϋπόθεση συνεργασίας του ΠΡΑΤΤΩ με τον ΣΥΡΙΖΑ τον τερματισμό της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., ενώ ζήτησε να είναι μυστική η ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα ψηφιστεί η συμφωνία, ο Νίκος Βούτσης υποστήριξε πως δεν θα κινδυνεύσει η κυβέρνηση, ενώ οι Κωστής Χατζηδάκης και Ευάγγελος Βενιζέλος επέκριναν τον Πάνο Καμμένο για τη στάση του.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, πάντως, επιτέθηκε στη Ν.Δ., που όψιμα αντιλήφθηκε ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί προδοσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα