Το μεγάλο δράμα του Πύρρου

Το μεγάλο δράμα του Πύρρου15.06.2018Πρόσωπα

Εχασε τη σύζυγο και μητέρα των παιδιών του Αναστασία Σδούγκου, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο

Τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του βιώνει από χθες ο χρυσός ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας, καθώς έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η αγαπημένη σύζυγος και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του Αναστασία Σδούγκου.

Η δημοσιογράφος και πρώην παρουσιάστρια αθλητικών εκπομπών διαγνώστηκε με όγκο στο κεφάλι τον Ιανουάριο του 2015. Δέκα μέρες μετά υπεβλήθη στην πρώτη χειρουργική επέμβαση.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα ακολούθησε ένας γολγοθάς με χημειοθεραπείες, νέες επεμβάσεις, ταξίδια στο εξωτερικό σε εξειδικευμένους γιατρούς, φάρμακα με ισχυρές παρενέργειες. Σε όλη τη διάρκεια της δύσκολης πορείας και παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των γιατρών, εκείνη αρνιόταν πεισματικά να παραδώσει τα όπλα, έχοντας πάντα στο πλευρό της τον Πύρρο Δήμα, ο οποίος της έδινε κουράγιο. Ομως, το τελευταίο διάστημα είχε πια αρχίσει να χάνει τις ελπίδες της, οι δυνάμεις της την εγκατέλειψαν και παραδόθηκε στην ύπουλη νόσο.

Το ζευγάρι, που είχε γνωριστεί κατά τη διάρκεια συνέντευξης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελόνης, παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο το 1994 και έναν χρόνο αργότερα ήρθε στον κόσμο η πρώτη τους κόρη Ελένη. Το 1996 θα ακολουθήσει ο θρησκευτικός τους γάμος στο Λιτόχωρο της Πιερίας. Το 1998 γεννιέται ο γιος τους Βίκτωρας και δύο χρόνια αργότερα η κόρη τους Μαρία, ενώ το 2009 η ευτυχία τους συμπληρώνεται με τον ερχομό του Μάριου.

Το στήριγμα

Η Αναστασία ήταν το στήριγμα και η συνοδοιπόρος του Πύρρου Δήμα σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της ζωής του. Ηταν στο πλευρό του όταν κέρδισε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, όταν σκαρφάλωσε για τρίτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 και όταν ολοκλήρωσε τη μεγάλη αθλητική καριέρα του με το χάλκινο μετάλλιο το 2004 στην Αθήνα. Μάλιστα, η σύζυγός του στήριξε την απόφασή του να ασχοληθεί με τα κοινά και να μπει στην αρένα της πολιτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα