«Αποχή» Παπακώστα με βολές στον Κυριάκο

«Αποχή» Παπακώστα με βολές στον Κυριάκο15.06.2018Πρόσωπα

Παρωδία και απαξίωση της ποιότητας της δημοκρατίας χαρακτήρισε η πρώην «γαλάζια» βουλευτής και νυν επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής Κατερίνα Παπακώστα την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, δηλώνοντας:

«Επιλέγω να μη συμμετέχω, ώστε να μη νομιμοποιήσω με την παρουσία μου τον ευτελισμό και την απαξίωση του κοινοβουλευτισμού». Η κυρία Παπακώστα τόνισε: «Με την κατάθεση

της πρότασης μομφής, με πρωτοβουλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, επιβεβαιώνεται με θεσμικό τρόπο ότι στην πραγματικότητα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν επιθυμεί τώρα τις εκλογές».

Ακύρωση

Υποστήριξε, επίσης, ότι η πρόταση δυσπιστίας ακυρώνει την παραδοχή που έκανε κατά τη διάρκεια πρόσφατου ταξιδιού του στο εξωτερικό ο κ. Μητσοτάκης ότι «οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά και την ποιότητα της δημοκρατίας στην Ελλάδα», αφού «με την εφαρμοζόμενη πολιτική του πρακτική και με την εκμετάλλευση του θεσμικού εργαλείου της πρότασης δυσπιστίας υπονομεύεται de facto η ποιότητα της δημοκρατίας, με δική του ευθύνη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη θέση της Κατερίνας Παπακώστα συμφώνησε και ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα