Συνελήφθη ο Στ. Χίος στο πλαίσιο Αυτοφώρου

Συνελήφθη ο Στ. Χίος στο πλαίσιο Αυτοφώρου15.06.2018Δικαστικά

Για πρωτοσέλιδο του «Μακελειού»

Συνελήφθη χθες το βράδυ ο δημοσιογράφος και σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «Μακελειό» Στέφανος Χίος, έξω από τα γραφεία της εφημερίδας, στην Καλλιθέα. Την Τετάρτη, είχε προηγηθεί η παρέμβαση του εισαγγελέα, έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό» σχετικά με τη συμφωνία για το ονοματολογικό με τα Σκόπια.

Συγκεκριμένα,

παρουσιάζονταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς να εκτελούνται από στρατιωτικό απόσπασμα. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης μέσα στις προθεσμίες της αυτόφωρης διαδικασίας.

Παραγγελία

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ζητείται να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως της προσβολής Προέδρου της Δημοκρατίας, παρακίνηση σε τέλεση κακουργημάτων κ.ά. Χθες το βράδυ, στις 21.24, στην ιστοσελίδα makeleio.gr δημοσιεύτηκε κείμενο αλλά και φωτογραφίες από τη σύλληψη του Στέφανου Χίου. «Πριν λίγο οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Πολιτεύματος συνέλαβαν τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο στα γραφεία της εφημερίδας “Μακελειό” για το χθεσινό πατριωτικό εξώφυλλο για τη Μακεδονία μας. Επιχείρηση καταστολής τη πατριωτικής αντίδρασης για το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Η σύλληψη του πατριώτη δημοσιογράφου έγινε για τους εξής λόγους: α) Επειδή αποκαλύψαμε ότι ο γιος του Προκόπη Παυλόπουλου είναι ιδιοκτήτης εισπρακτικής εταιρίας που στέλνει εξώδικα στους πολίτες για 85 ευρώ. β) Για να τον φιμώσουν προκειμένου να μην ξεσηκώσει τους πατριώτες για το εθνικό θέμα της Μακεδονίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα