Θράσος Πολάκη: Περιμέναμε τη σφραγίδα του ιατροδικαστή

Θράσος Πολάκη: Περιμέναμε τη σφραγίδα του ιατροδικαστή01.08.2018Πρόσωπα

Εκθέτει τον Τσίπρα και την ιατρική του ιδιότητα και επιβεβαιώνει ότι γνώριζαν την ύπαρξη νεκρών τη μοιραία νύχτα στο Συντονιστικό

Ρεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Εμβρόντητοι έμειναν χθες το πρωί όσοι άκουσαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη να λέει με περίσσια έπαρση ότι δεν υπήρχε επιβεβαίωση από ιατροδικαστή για τα απανθρακωμένα πτώματα ή τους ανθρώπους που πνίγηκαν στη θάλασσα στη φονική πυρκαγιά

της ανατολικής Αττικής. «Ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ιατροδικαστής ή γιατρός βάλει τη σφραγίδα». Η ανεκδιήγητη αυτή απάντηση δόθηκε στο ερώτημα εάν γνώριζαν για νεκρούς στη σύσκεψη-παρωδία που έγινε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής, τη νύχτα της τραγωδίας στο Μάτι.

Προφανώς ο κ. Πολάκης έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει την αλλοπρόσαλλη απόφαση του Μαξίμου να μην πουν λέξη για τους νεκρούς. Δυστυχώς, όμως, η παιδαριώδης προσπάθειά του να «στρογγυλέψει» την πραγματικότητα τον εξέθεσε, καθώς είθισται η πραγματικότητα να έχει πάντα πολλές «γωνίες» και μάλιστα κοφτερές!

Ετσι, η απάντηση ήρθε αμέσως από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) που κατέρριψε το γελοίο επιχείρημα, διευκρινίζοντας με έντονη διάθεση ειρωνείας αυτό που οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά: «Ο ιατροδικαστής διαπιστώνει τα αίτια θανάτου και όχι τον θάνατο. Γι’ αυτό μετά την ιατρική εξέταση οι νεκροί μεταφέρονται σε νεκροθάλαμο και οι ασθενείς στους θαλάμους νοσηλείας»! Επιπροσθέτως, η ομοσπονδία κάνει λόγο για «μαγειρέματα» που έγιναν στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο σχετικά με την ώρα μεταφοράς των νεκρών και κατηγορεί τον κ. Πολάκη ότι, ενώ γνώριζε, σκόπιμα δεν ανέφερε τίποτα για νεκρούς στη μοιραία σύσκεψη που έγινε μετά τις 23.30.

Θυμίζουμε ότι στις 20.40 έγινε η πρώτη κλήση στο ΕΚΑΒ για δύο νεκρούς. «Οκτώ ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι την ώρα της σύσκεψης στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσία του πρωθυπουργού, υπήρχαν πληροφορίες για δύο νεκρούς» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει: «Και όμως ο κ. Πολάκης προσπαθεί να μας πείσει ότι χρειάζεται σφραγίδα ιατροδικαστή. Αλήθεια, όταν η κυβέρνηση μετά τα μεσάνυχτα ανακοίνωσε πολλούς νεκρούς, υπήρχε ιατροδικαστική εξέταση;»

Keywords
Τυχαία Θέματα