Μαξίμου: Εκμετάλλευση των νεκρών

Μαξίμου: Εκμετάλλευση των νεκρών01.08.2018Πρόσωπα

Βολές για «επικοινωνιακή τυμβωρυχία» και προσπάθεια «πολιτικής εκμετάλλευσης» της πολύνεκρης τραγωδίας εξαπολύει το Μαξίμου κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ.

«Σε μια συνέντευξη όπου ο κ. Μητσοτάκης φαινόταν να διαβάζει τις απαντήσεις που του είχαν ετοιμάσει οι επικοινωνιολόγοι του επιχείρησε για άλλη μια φορά να βγάλει πολιτική υπεραξία, εκμεταλλευόμενος τον πόνο από την απώλεια δεκάδων συμπολιτών μας. Δεν μπορεί, όμως, οι ανθρώπινες ζωές να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.

Οι

πολίτες κρίνουν και τους κρίνοντες» σημείωσε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε εκ νέου στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση δεν θα παρασυρθεί σε αυτό τον βούρκο». Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση για την εφαρμογή των μέτρων ανακούφισης των πληγέντων ανέφερε ότι πρόκειται για τα άμεσα μέτρα, καθώς «οι ζημιές θα αποζημιωθούν στο σύνολό τους».

Εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων παραπέμποντας στο σχετικό νομοσχέδιο που θα παρουσιάσει σήμερα ο Γιώργος Σταθάκης.

Παράλληλα ο κ. Τζανακόπουλος επέμεινε ότι δεν είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών και αναφορικά με τις καταγγελίες του δημάρχου Ραφήνας για πλαστογράφηση εγγράφων από την Περιφέρεια σχετικά με την εκκένωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Δεν είμαι ούτε δικαστής ούτε διαιτητής».

Keywords
Τυχαία Θέματα