Θράσος Κοτζιά: Δέχομαι συγχαρητήρια (!) για τη συμφωνία

Θράσος Κοτζιά: Δέχομαι συγχαρητήρια (!) για τη συμφωνία22.01.2019Πρόσωπα

Σε ένα ρεσιτάλ υπεράσπισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, που φέρει την υπογραφή του, και ταυτόχρονα υποκρισίας προχώρησε χθες ο Νίκος Κοτζιάς...

...αφού έφτασε στο σημείο να πει πως έχει «πολλές αγκαλιές, συγχαρητήρια και καλά λόγια από τους πολίτες», όταν η πραγματικότητα είναι ότι έχει ξεσηκωθεί ο ελληνικός λαός για την προδοσία της Μακεδονίας και την Κυριακή «βούλιαξε» το Σύνταγμα από διαδηλωτές

που βροντοφώναξαν «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική».

Μόνη παρέκκλιση του κ. Κοτζιά ήταν η επίθεση στον Πάνο Καμμένο, τον οποίο χαρακτήρισε «εθνικό συκοφάντη» και «ψεύτη», προαναγγέλλοντας αγωγή εις βάρος του. «Με τον κύριο αυτόν θα ασχοληθεί ο εισαγγελέας. Ψήφισε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή, που προέβλεπαν λύση σύνθετης ονομασίας, τον Σεπτέμβριο ψήφισε και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Τσίπρα» είπε ο Νίκος Κοτζιάς σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, για να προσθέσει πως εν συνεχεία ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. άλλαξε στάση και δηλώσει «ποτέ μου δεν έχω δει τον κ. Σόρος».

Πρόταση της Ν.Δ.

Στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε πως η σύνθετη ονομασία ήταν στις προτάσεις της Ν.Δ. από το 1993. «Η Ν.Δ. έκανε τις πιο περίεργες διαπραγματεύσεις, όπως όταν δέχθηκε το “Μακεδονία - Σκόπια” μεταξύ 1992 και 2008» είπε, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ανέφερε:

«Ο κ. Σαμαράς στην πρώτη φάση δέχθηκε νέτο σκέτο “Μακεδονία” σε κείμενα στην τότε ΕΟΚ, μετά δεν δεχόταν καθόλου τον όρο “Μακεδονία”, τέλος, όταν διεκδικούσε την ηγεσία, δήλωσε ότι η σύνθετη ονομασία θα πρέπει να είναι έναντι όλων και να ενσωματωθεί στο Σύνταγμα, αλλά αυτό δεν πρόκειται ποτέ να γίνει».

Αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. και στο Ποτάμι: «Δεν περίμενα ότι το Ποτάμι θα έχει τέτοια αποδιοργάνωση, ούτε ότι στο ΚΙΝ.ΑΛ. δεν θα άφηναν τους βουλευτές να ψηφίσουν ελεύθερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα