«Θερμό επεισόδιο» στη Χίο με ερασιτέχνες ψαροντουφεκάδες

«Θερμό επεισόδιο» στη Χίο με ερασιτέχνες ψαροντουφεκάδες05.10.2018Ρεπορτάζ

Το τουρκικό Λιμενικό πήγε να απαγάγει δύο Ελληνες μαζί με το φουσκωτό τους, μόλις 100 μ. από την ακτή

Σοβαρά ερωτήματα για τις πραγματικές στοχεύσεις και τις αναθεωρητικές επιδιώξεις της Τουρκίας στο Αιγαίο προκαλούν τα αλλεπάλληλα κρούσματα επιθετικής συμπεριφοράς απέναντι σε Ελληνες ψαράδες και μάλιστα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Αυτήν τη φορά ένα παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο αποφεύχθηκε στο παρά πέντε,

όταν προχθές το πρωί δύο νεαροί Ελληνες ψαράδες ξεκίνησαν με το φουσκωτό τους από τη Χίο προκειμένου να πάνε για ψαροντούφεκο κοντά στο νησάκι Βάτος, στην ευρύτερη περιοχή των Οινουσσών.

Μόλις απομακρύνθηκαν 100 μ. από τη στεριά κι ενώ βρίσκονταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, τους προσέγγισε πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής και τους ζήτησε τα στοιχεία τους. Οπως δήλωσε ο ένας εκ των δύο ερασιτεχνών αλιέων, στην αρχή δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία διότι νόμιζαν πως επρόκειτο για σκάφος της Frontex. «Περίπου δύο λεπτά πριν έρθει το τουρκικό σκάφος, μας έκανε νόημα το Ελληνικό Λιμενικό από μακριά να απομακρυνθούμε. Ηταν αρκετά μακριά μας όμως και δεν καταλάβαμε» ανέφερε ο Αντώνης Κοντός.

Στη συνέχεια οι οπλισμένοι άντρες ρώτησαν τους ψαράδες σε άπταιστα αγγλικά από πού είναι και, όταν απάντησαν πως ήταν από την Ελλάδα, εκείνοι μίλησαν στους ασυρμάτους και στη συνέχεια τους ζήτησαν να δέσουν το σκάφος τους με το δικό τους και να τους δώσουν τα στοιχεία τους. «Πιστέψαμε ότι θα μας πάρουν μαζί τους, αλλά εκείνη τη στιγμή έφτασε το πλοίο του Ελληνικού Λιμενικού, το οποίο τους είπε ότι είμαστε ψαράδες και μας άφησαν» εξηγεί ο κ. Κοντός.

Ωστόσο, η περιπέτειά τους δεν είχε τελειώσει, καθώς λίγα λεπτά αργότερα ένα άλλο τουρκικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν μετανάστες, κατευθύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα καταπάνω τους. «Φοβηθήκαμε ότι θα μας εμβολίσει, κάναμε όπισθεν και κρυφτήκαμε πίσω από το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού» είπε ο κ. Κοντός. Στη συνέχεια οι δυο ψαροντουφεκάδες έφυγαν και επέστρεψαν με τη συνοδεία του ελληνικού σκάφους στη Χίο.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά συνεχών προκλήσεων της Τουρκίας εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Μάλιστα, για τον λόγο αυτόν πριν από ένα μήνα οι Ελληνες ψαράδες έστειλαν εξώδικο κατά της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα