ΤΑΙΠΕΔ: Στα μαλακά οι 6 εμπειρογνώμονες για τα 28 ακίνητα!

ΤΑΙΠΕΔ: Στα μαλακά οι 6 εμπειρογνώμονες για τα 28 ακίνητα!03.04.2018Παρασκήνιο

Την παραπομπή σε δίκη για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε απιστία έξι μελών του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ για την υπόθεση της πώλησης και της επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου την περίοδο 2013-2014 αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο μετά την αναίρεση του πρώτου βουλεύματος, με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη οι έξι κατηγορούμενοι -τρεις Eλληνες

και τρεις ξένοι- για το αδίκημα της απιστίας, το οποίο είχε προκαλέσει αντιδράσεις κυρίως από τους θεσμούς, μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή συνέργεια στην πράξη.

Οι δικαστές, όπως σχολίαζαν νομικοί κύκλοι, αναγνώρισαν ότι η απόφαση για τη διαχείριση των επίμαχων ακινήτων ανήκε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία, όμως, με τον ιδρυτικό νόμο του ταμείου έχουν το ακαταδίωκτο, ενώ παραπέμπονται τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων που φέρεται ότι συνέργησαν στην απόφαση κρίνοντας τις επίμαχες συμβάσεις ως επωφελείς.

Ολα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να παραπέμπονται σε δίκη οι φερόμενοι ως απλοί συνεργοί της απιστίας, την ώρα που τα πρόσωπα που εμφανίζονται ως φυσικοί αυτουργοί μένουν στο απυρόβλητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα