ΤΑΙΠΕΔ: Με το «καλημέρα» του 2018 άρχισαν παρατάσεις διαγωνισμών

ΤΑΙΠΕΔ: Με το «καλημέρα» του 2018 άρχισαν παρατάσεις διαγωνισμών03.01.2018Οικονομία

Με το καλημέρα του νέου χρόνου άρχισαν οι παρατάσεις στους διαγωνισμούς του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, καθώς η ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μαρίνα Αλίμου, τη μεγαλύτερη της Βαλκανικής, παρατείνεται από τις 16 Ιανουαρίου για τις 31 Ιανουαρίου.

Στις 18 του μήνα αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον (αν δεν υπάρξει παράταση και σε αυτόν τον διαγωνισμό) οι υποψήφιοι για τη μαρίνα Χίου.

Η διάρκεια της παραχώρησης και για τις δύο μαρίνες θα είναι για περίοδο

τουλάχιστον 35 ετών. Αμφότεροι οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις: στην πρώτη φάση το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων προσκαλεί τους επενδυτές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για καθεμιά μαρίνα μέσα σε συγκεκριμένη χρονική προθεσμία.

Η μαρίνα Αλίμου είναι μια από τις σημαντικότερες στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες μαρίνες στην ανατολική Μεσόγειο. Ενδιαφέρον αναμένεται να εκδηλώσουν ισχυροί εγχώριοι και ξένοι όμιλοι εν μέσω σεναρίων για κοινή κάθοδο του τουρκικού ομίλου Koch μαζί με τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Ο όμιλος Koch μαζί με τη Folli Follie διαχειρίζεται ήδη τη μαρίνα Μυτιλήνης, ενώ πρόσφατα απέκτησε (μαζί με την αμερικανική Avis) τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων Avis Hellas.

Η χερσαία ζώνη της μαρίνας Αλίμου έχει επιφάνεια περίπου 210.000 τ.μ., ενώ η θαλάσσια ζώνη της μαρίνας Αλίμου είναι επιφάνειας περίπου 428.000 τ.μ. και συμπεριλαμβάνει λιμενολεκάνη συνολικής επιφάνειας 240.000 τ.μ.

Η μαρίνα Αλίμου προσφέρει σήμερα περίπου 1.100 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής διάφορων μεγεθών και εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες ελλιμενισμού της αγοράς ναύλωσης σκαφών αναψυχής της Αθήνας.

Η χερσαία ζώνη της μαρίνας Αλίμου χρησιμοποιείται επίσης για τη χερσαία απόθεση και συντήρηση σκαφών και περιλαμβάνει κτίρια διάφορων ηλικιών και χρήσεων, θέσεις στάθμευσης, ζώνες πρασίνου, υποσταθμούς και άλλες κατασκευές που στεγάζουν ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, καθώς και εκτεταμένες ελεύθερες ζώνες. Ο επενδυτής θα έχει τη δυνατότητα κατασκευής πολυτελούς ξενοδοχείου στη χερσαία ζώνη.

Σύμφωνα με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, περιορισμένης κλίμακας παρεμβάσεις θα βελτιώσουν σημαντικά τη δυναμικότητα της μαρίνας Χίου, εξυπηρετώντας τουλάχιστον 170 σκάφη αναψυχής διάφορων κατηγοριών, μήκους έως 25 μ., ενώ έχει το δυναμικό για την ανάπτυξη όλων των αναγκαίων για τη λειτουργία της χερσαίων υποδομών, συμπεριλαμβανομένης της χερσαίας απόθεσης σκαφών, καθώς επίσης και άλλων χρήσεων αναψυχής και τουρισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα