Τα πολιτικά μηνύματα στις ευχές για τα κάλαντα

Τα πολιτικά μηνύματα στις ευχές για τα κάλαντα27.12.2017Πρόσωπα

Τα... έψαλαν και φέτος στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου σύλλογοι και χορωδίες, με τους πολιτικούς μας να στέλνουν τα μηνύματά τους προς διάφορες κατευθύνσεις.

Η Εθελοντική Ομάδα «Ρωμιών Πράξεις» έψαλε -μεταξύ άλλων- τα βυζαντινά κάλαντα στον Προκόπη Παυλόπουλο και του πρόσφερε μια εικόνα και ένα αντίγραφο της Συνθήκης της Λωζάννης. Αυτός, από την πλευρά του, υπενθύμισε τη σημασία της Συνθήκης, καθώς, όπως ανέφερε, αποτελεί τη βάση της φιλίας και της καλής γειτονίας μας με τον φίλο γειτονικό λαό, «που πρέπει

να ζήσουμε ειρηνικά αλλά πάντοτε να στηριζόμαστε σε κανόνες».

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η χορωδία των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Παπάγου τα... είπαν στον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός μοίρασε δώρα και κάλεσε όλους τους μαθητές κοντά του για μια φωτογραφία, ενώ αστειεύτηκε και για τα δώρα που ζήτησαν από τον Αϊ-Βασίλη, παραδεχόμενος: «Τι να πρωτοφέρει κι αυτός...»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τα κάλαντα από μέλη της Ενωσης Βρακοφόρων Κρήτης. «Το 2018 να κάνουμε το άλμα προς τα μπρος και να αφήσουμε πίσω αυτή τη δεκαετή κρίση, και ο καθένας από εμάς να κάνουμε πραγματικότητα τα προσωπικά όνειρα και προσδοκίες» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Από την Κιβωτό του Κόσμου άκουσε τα κάλαντα η Φώφη Γεννηματά, ενώ ακολούθησε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία. «Η σκέψη μας είναι στα παιδιά όλου του κόσμου, με την υπόσχεση να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να εξασφαλίσουμε το μέλλον που τους αξίζει» δήλωσε.

Η μεικτή χορωδία του Στρατού και παραδοσιακοί σύλλογοι από την Κρήτη και το Καστελόριζο είπαν τα κάλαντα στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας. Ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην πατρίδα. Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανάρτησε βίντεο στο facebook, στο οποίο μία έφηβη -κόρη του κουμπάρου του- Κρητικοπούλα με ρίζες από την Κίνα ψάλλει τα κάλαντα φορώντας τη στολή του Αϊ-Βασίλη.

Την άποψη ότι «το 2018 θα είναι εκλογικό έτος και η Ενωση Κεντρώων θα βγει πιο ενισχυμένη από τις εκλογές» εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης, ενώ τα παιδιά των πολυτέκνων έψαλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος ευχήθηκε «χρόνια πολλά σε όλους τους Ελληνες». Εν όψει των εορτών, τέλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του «στη συμμαχία όλων των αδικημένων».

Keywords
Τυχαία Θέματα