ΣΥΡΙΖΑ: Τα έδωσε όλα για να εισπράξει μόνο απαξίωση

ΣΥΡΙΖΑ: Τα έδωσε όλα για να εισπράξει μόνο απαξίωση09.01.2020ΣΥΡΙΖΑ

Σε πλήρη και εντονότατη αμφισβήτηση των κυβερνητικών ισχυρισμών περί άκρως επιτυχημένης συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε η αντιπολίτευση...

... με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για επίσκεψη «φιάσκο». Η Κουμουνδούρου ανέβασε αρκετά τους τόνους -για πρώτη φορά μετά την εορταστική ανάπαυλα-, μιλώντας για προσβλητική για τη χώρα

εικόνα και διπλωματική αποτυχία. «Ο Ελληνας πρωθυπουργός τα έδωσε όλα πριν από το ταξίδι για να εισπράξει μόνο απαξίωση» σχολίασαν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας μάλιστα την κατάθεση, παραμονή Χριστουγέννων, του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας σε τέσσερις εγκαταστάσεις.

Η κυβέρνηση δέχθηκε ομοβροντία από τα πολιτικά κόμματα, καθώς και το Κίνημα Αλλαγής σχολίασε σκωπτικά πως η εικόνα του «θεατή» πρωθυπουργού στη συνέντευξη του Αμερικανού προέδρου προβλημάτισε σοβαρά τους Ελληνες.

«Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να προβάλει δημόσια ενώπιον του κ. Τραμπ τις εθνικές μας θέσεις απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα. Δεν το έπραξε» υποστήριξε ακόμα η Χαριλάου Τρικούπη.

Ευκαιρία για να ξεδιπλώσει τα αντιαμερικανικά του αισθήματα βρήκε το ΚΚΕ, που υποστήριξε πως η συνάντηση των δύο ανδρών συνιστά την «πανηγυρική χρεοκοπία της πολιτικής των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, ότι η δήθεν προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας περνάει μέσα από τη στήριξη των επικίνδυνων αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών».

Έντονος προβληματισμός για τους κυβερνητικούς χειρισμούς εκφράστηκε και από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, που χρησιμοποίησε τη φράση «άνθρακες ο θησαυρός», επισημαίνοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε να καταδικάσει τις προκλήσεις της Αγκυρας, σχολιάζοντας ταυτοχρόνως σκωπτικά ότι «το μόνο που “πήραμε” από τις ΗΠΑ είναι, από ό,τι φαίνεται, αυτά που θα πληρώσουμε», αναφερόμενη στα μαχητικά αεροσκάφη F-35.

Επίθεση εξαπέλυσε και το ΜέΡΑ25, με τον εκπρόσωπο του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη να υποστηρίζει πως «το δόγμα του υποδειγματικού κρατουμένου στην τρόικα και το επικίνδυνο άρμα Τραμπ - Νετανιάχου ξεπερνάει πλέον ακόμα και τα όρια αυτοσεβασμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα