Σοκ και δέος προκαλούν τα 52 ετοιμοπόλεμα «αόρατα» μαχητικά F-35

Σοκ και δέος προκαλούν τα 52 ετοιμοπόλεμα «αόρατα» μαχητικά F-3508.01.2020Ειδήσεις

Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη της στρατιωτικής της ισχύος προέβη η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ...

... δίνοντας στη δημοσιότητα -και σε μια περίοδο κατά την οποία «καίει» η ένταση με το Ιράν- βιντεοσκοπημένο υλικό, αλλά και φωτογραφίες των 52 πλήρως οπλισμένων, τύπου Stealth, «αόρατων» μαχητικών αεροσκαφών F-35A (φωτό), τα οποία απογειώνονταν το ένα πίσω από το άλλο και αφού

πρώτα είχαν παραταχθεί σε διάδρομο προσαπογείωσης της βάσης Χιλ, στη Γιούτα των ΗΠΑ!

Προφανώς, το μήνυμα που ήθελε να στείλει η Ουάσινγκτον με αυτές τις εικόνες είναι σαφές και έχει πολλούς αποδέκτες - κυρίως όμως έναν την περίοδο αυτήν, το Ιράν. Αλλωστε, η άσκηση είχε προγραμματιστεί εδώ και μήνες, ωστόσο η πραγματοποίησή της έγινε μόλις λίγες ημέρες μετά την ένταση που έχει προκληθεί ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ιράν μετά τη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί. «Είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε, να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε» έγραφε αμέσως μετά την άσκηση στον λογαριασμό της στο twitter η 419η μοίρα Fighter Wings, υπογραμμίζοντας πως η άσκηση «έφτασε τα αεροσκάφη στα όρια και τσέκαρε την ικανότητα των αεροπόρων για μαζική ανάπτυξη των Stealth».

Ενώ τα πάντα μοιάζουν να κρέμονται από μια λεπτή κλωστή στη Μέση Ανατολή, ενδιαφέρον παρουσίαζε και η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Αμυνας Μαρκ Εσπερ ο οποίος διαβεβαίωνε ότι ο στρατός των ΗΠΑ δεν έχει πρόθεση να παραβιάσει το διεθνές νομικό πλαίσιο που διέπει τις ένοπλες συρράξεις, πλήττοντας πολιτιστικά μνημεία στο Ιράν.

Η δήλωση προέκυψε έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφων που έσπευσαν να θυμίσουν το γεγονός πως ο Ντόναλντ Τραμπ επανειλημμένα απείλησε τις τελευταίες ημέρες ότι θα διατάξει ανάλογες επιθέσεις κατά τέτοιων στόχων. «Θα τηρήσουμε τους νόμους περί ένοπλων συρράξεων» ανέφερε ο Εσπερ, ενώ, όταν πιέστηκε να απαντήσει εάν θα πλήττονταν ιρανικά μνημεία ή όχι -διότι, εάν πλήττονταν, θα επρόκειτο για έγκλημα πολέμου-, απάντησε «αυτό λέει το διεθνές νομικό πλαίσιο για τις ένοπλες συρράξεις», χωρίς να υπεισέλθει όμως σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα