«Σύναξη» κεραμιστών στην Τζια

«Σύναξη» κεραμιστών στην Τζια04.07.2018Τέχνες

Καλλιτέχνες εκθέτουν δημιουργίες στην γκαλερί Marina Keas, ενώ ακολουθούν οι εικαστικοί Κοκονάκη και Γεωργιάδης

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Ο λοι οι καλλιτεχνικοί δρόμοι οδηγούν και φέτος στο Βουρκάρι της Τζιας. Στην γκαλερί Marina Keas του όμορφου νησιού φιλοξενείται εδώ και λίγες ημέρες μια ενδιαφέρουσα έκθεση με «πρωταγωνιστές» έξι γνωστούς Ελληνες κεραμίστες, οι οποίοι παρουσιάζουν περί τις 120 δημιουργίες τους. Πρόκειται για χρηστικά κεραμικά αντικείμενα, όπως σερβίτσια και μπολ,

τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους κύκλους των φιλοτέχνων.

Η Λεώνη Γιαγδζόγλου, η Χαρά Κοροπούλη, η Βασιλική Κυριάκη, η Τατιάνα Μουκάκου, η Αντα Χαρβαλιά και ο Ηλίας Χριστόπουλος είναι οι καλλιτέχνες των οποίων τα έργα θα φιλοξενούνται στις προθήκες της γκαλερί έως και τις 23 Ιουλίου.

«Τα κεραμικά είναι ιδιαίτερα αγαπητά στο κοινό, τόσο στο εγχώριο κοινό όσο και στους τουρίστες, διότι τέτοια αντικείμενα επιλέγουν να πάρουν μαζί τους, όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους» εξηγεί στη «δημοκρατία» η ιδιοκτήτρια της γκαλερί Κατερίνα Μαρούλη και συνεχίζει: «Οι εικαστικοί εδώ έχουν φτιάξει μια σειρά από ευφάνταστες δημιουργίες, όπως πυξίδες-μπολ, για παράδειγμα, που έχει επιμεληθεί ο Ηλίας Χριστόπουλος, ενώ κάποια άλλη εικαστικός έχει φιλοτεχνήσει αντικείμενα που μοιάζουν με αρχαία κεραμικά».

Επόμενες εκθέσεις

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης έκθεσης την εικαστική σκυτάλη στην γκαλερί θα πάρει η Αγγελική Κοκονάκη, η οποία θα παρουσιάσει από τις 27 Ιουλίου μια σειρά από κεραμικά έργα στα οποία έχει προσθέσει ψηφιδωτές λεπτομέρειες.

«Είναι καθηγήτρια στη Σχολή Καλών Τεχνών της ΑΣΚΤ και πρώτη φορά τολμά να κάνει έργα στα οποία συνδυάζονται οι δύο τεχνικές» εξηγεί η κυρία Μαρούλη.

Τέλος, στις 13 Αυγούστου η γκαλερί θα φιλοξενήσει ακόμα μία έκθεση. Πρόκειται για την παρουσίαση πορτρέτων του ζωγράφου Σάββα Γεωργιάδη, στα οποία φιγουράρουν προσωπικότητες που έχουν συνδεθεί με την Κέα. Ετσι, στον καμβά του απεικονίζονται -μεταξύ άλλων- οι Κώστας Γαβράς και Αλέκος Φασιανός.

«Είναι μια καινούργια δουλειά και έχει ποπ αρτ αισθητική. Νομίζω ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 9 Σεπτεμβρίου» καταλήγει η Κατερίνα Μαρούλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα