ΕΤΕ: Βάζει πωλητήριο σε 600.000 μικρά «κόκκινα» καταναλωτικά

ΕΤΕ: Βάζει πωλητήριο σε 600.000 μικρά «κόκκινα» καταναλωτικά11.01.2019Πρόσωπα

Πωλητήριο σε δύο νέα πακέτα «κόκκινων» δανείων βάζει η Εθνική Τράπεζα

Το ένα αφορά μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, και το δεύτερο μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια με εξασφαλίσεις, αξίας 1,6 δισ. ευρώ. Το πακέτο των «κόκκινων» καταναλωτικών δανείων περιλαμβάνει περίπου 600.000

μικρά δάνεια και οφειλές από πιστωτικές κάρτες και υπεραναλήψεις μετρητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να αρχίσει το αμέσως επόμενο διάστημα, με τις πρώτες ενδείξεις να φανερώνουν ύπαρξη ενδιαφέροντος από την πλευρά των αγοραστών. Η ολοκλήρωση της πώλησης (αν, φυσικά, μετουσιωθεί το ενδιαφέρον σε προσφορές) τοποθετείται χρονικά για το καλοκαίρι.

Σε πιο προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η πώληση του πακέτου των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών (μικρών και μεσαίων εταιριών) δανείων με εξασφαλίσεις 8.000 εμπορικών ακινήτων και κατοικιών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί επενδυτές έχουν καταθέσει μη δεσμευτικές προσφορές και μένει να δούμε πόσοι απ’ αυτούς θα προχωρήσουν και στο επόμενο στάδιο, αυτό των δεσμευτικών προσφορών. Ο προγραμματισμός της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας προβλέπει να έχει ολοκληρωθεί η πώληση του συγκεκριμένου πακέτου «κόκκινων» δανείων έως το Πάσχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα