Συναγερμός στη Γερμανία για τις «νύφες του ΙSIS»!

Συναγερμός στη Γερμανία για τις «νύφες του ΙSIS»! 04.12.2017Ειδήσεις

Φόβοι για ιερό πόλεμο από τις τζιχαντίστριες και τα παιδιά τους. Οργή κατά της Μέρκελ από τους συγγενείς θυμάτων τρομοκρατίας

Οι «νύφες του ΙSIS» και τα παιδιά τους είναι πλέον ο μεγάλος κίνδυνος για τη Γερμανία, καθώς επιστρέφουν στη χώρα έχοντας εμποτιστεί με την ιδεολογία της Τζιχάντ, προειδοποίησε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος (BfV).

Ο Χανς Γκέοργκ Μάασεν, μιλώντας

στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, τόνισε πως το κύμα επιστροφής Γερμανών τζιχαντιστών δεν είναι μεγάλο, ωστόσο οι Αρχές οφείλουν να βρίσκονται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο κάποιος από αυτούς να είναι επικίνδυνος.

«Υπάρχουν παιδιά που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου κι έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί στα “σχολεία” του Ισλαμικού Κράτους στις περιοχές που ήλεγχε. Πολλές γυναίκες έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που θα πρέπει να λογαριάζονται ως τζιχαντίστριες». Και πρόσθεσε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες όσες επιστρέφουν είναι έτοιμες να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά θα πρέπει να τις έχουμε στο ραντάρ μας».

Την ίδια στιγμή, ανοιχτή επιστολή προς την Ανγκελα Μέρκελ έστειλαν συγγενείς των 12 θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης του περασμένου Δεκεμβρίου στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, στην οποία της τονίζουν την αποτυχία της να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία. «Η επίθεση στην Μπράιτσαϊντπλατς είναι επίσης μια τραγική συνέπεια της πολιτικής ανικανότητας της κυβέρνησής σας» αναφέρεται στην επιστολή, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό «Der Spiegel», ενώ γίνεται λόγος για «ανησυχητικά πάρα πολύ κακή δουλειά στην αντιτρομοκρατική προσπάθεια».

Με τη γερμανική κοινωνία να είναι ακόμα πολύ ευαίσθητη σε οτιδήποτε αφορά την τρομοκρατία, η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του ιδιοκτήτη του σακιδίου που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό και αναστάτωσε το Πότσνταμ την Παρασκευή.
Επειτα από έρευνα οι Αρχές κατέληξαν στο ότι επρόκειτο για απόπειρα εκβιασμού προς την ταχυδρομική εταιρία DHL και δεν είχε καμία σχέση με τρομοκρατική ενέργεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα