Αποθεωτική υποδοχή Καραμανλή στο προσυνέδριο της Ν.Δ.

Αποθεωτική υποδοχή Καραμανλή στο προσυνέδριο της Ν.Δ.04.12.2017Πρόσωπα

Προσήλθε κάτω από θερμά χειροκροτήματα από μέλη και στελέχη. Εγκάρδια χειραψία με τον πρόεδρο του κόμματος

Την αποθέωση γνώρισε ο Κώστας Καραμανλής τo Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, κατά την είσοδό του στον χώρο όπου διεξάγονταν οι εργασίες του 7ου προσυνεδρίου.

Ορθια, δεκάδες μέλη και στελέχη της Ν.Δ. επιφύλαξαν θερμότατη υποδοχή στον κ. Καραμανλή, ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα,

με τον συντονιστή Κωνσταντίνο Κυρανάκη να διακόπτει τις εργασίες σε ένδειξη σεβασμού και για να καλωσορίσει τον πρώην πρωθυπουργό.
Ο κ. Καραμανλής είχε εγκάρδια χειραψία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και με άλλα στελέχη της Ν.Δ., που έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι μέχρι να πάρει τη θέση του στην πρώτη σειρά των καθισμάτων.

Το προσυνέδριο, το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το πλέον επιτυχημένο, είχε ως θεματικές ενότητες τον νέο πατριωτισμό, την εξωτερική πολιτική και την εθνική άμυνα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην έννοια που δίνει στον νέο πατριωτισμό λέγοντας ότι νέος πατριωτισμός είναι ο πατριωτισμός της αλήθειας και της ευθύνης απέναντι στους πατριδοκάπηλους και τους λαϊκιστές, κάνοντας ειδική αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή για τη συμβολή τους στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς, τους οποίους χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη ένδειξη πολιτικής εξαπάτησης της σημερινής κυβέρνησης. «Από το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” πήγαμε στο “οι πλειστηριασμοί είναι ευλογία”. Η μεγαλύτερη ίσως ένδειξη πολιτικής εξαπάτησης μιας κυβέρνησης, η οποία ανέβηκε στην εξουσία με το ψέμα και τον λαϊκισμό, και βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με όλες τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους πολίτες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Από τους πλούσιους

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο ίδιος θεωρεί αδιανόητο να μην προχωρούν οι πλειστηριασμοί πρώτα από αυτούς που έχουν τα πιο ακριβά ακίνητα. «Από τις βίλες, από τους επιχειρηματίες, οι οποίοι χρεοκόπησαν και έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.
Να ξεκινήσουμε με αυτούς τους πλειστηριασμούς πριν ασχοληθούμε με τους πλειστηριασμούς των σπιτιών του φτωχού κόσμου. Και αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης να το διασφαλίσει» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Μητσοτάκης στο «Αβέρωφ»

Το ιστορικό θωρηκτό «Αβέρωφ», το οποίο είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε το Σάββατο το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, προτού μεταβεί στο ξενοδοχείο όπου διεξήχθη το προσυνέδριο του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο πλοίο-μουσείο από τον κυβερνήτη, αρχιπλοίαρχο Σωτήρη Χαραλαμπόπουλο, και ενημερώθηκε για την ιστορία του. Κατά την άφιξή του χαιρέτησε κόσμο, ανάμεσά τους και πολλούς μαθητές δημοτικού σχολείου, οι οποίοι περίμεναν για να ξεναγηθούν στο θωρηκτό, και μάλιστα βγήκε με τα παιδιά φωτογραφία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομιλώντας με τον κυβερνήτη του «Αβέρωφ» σημείωσε ότι από μικρός αγαπούσε τη στρατιωτική ιστορία και ότι το πλοίο ξεπέρασε κάθε ιστορία ναυτικής καταδίωξης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε και στο εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στο θωρηκτό και προσκύνησε την εικόνα του αγίου Νικολάου, λέγοντας ότι και ο άγιος προστάτεψε το πλοίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα