Βούτσης: Προανήγγειλε πρωτοβουλίες της Βουλής

Βούτσης: Προανήγγειλε πρωτοβουλίες της Βουλής25.07.2018Πρόσωπα

Αμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη των πυροπλήκτων προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Οπως είπε, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η Βουλή θα βοηθήσει στην ανακούφιση της ανείπωτης τραγωδίας, καθώς σήμερα στις 10.00 το πρωί θα συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη των

προέδρων της Βουλής για να αποφασιστούν τα μέτρα αρωγής.

Την ίδια ώρα, ο κ. Βούτσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί πακέτο μέτρων στη Βουλή την Πέμπτη. «Η Βουλή θα είναι παρούσα» τόνισε ο ίδιος και εξήγησε ότι μετά τη μεγάλη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό η Βουλή θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να εναρμονιστεί και να αντεπεξέλθει στον «ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει», να δώσει, δηλαδή, όπως είπε, το δημόσιο βήμα για την έκθεση των μέτρων ανακούφισης.

Η συμβολή της Βουλής μπορεί να έχει είτε τη μορφή της υλικής αρωγής είτε νομοθετικό χαρακτήρα των μέτρων που μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν. Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε και εκείνος σε ασύμμετρη απειλή, ξεκαθάρισε όμως πως αυτή αφορά τα ακραία φυσικά φαινόμενα.

Παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους και ερωτηθείς εάν η ασύμμετρη απειλή έχει σχέση μόνο με το φυσικό φαινόμενο ή αν διαφαίνεται και κάτι άλλο πίσω από αυτό, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις αυτή τη στιγμή για δράση εμπρηστών. «Κανείς δεν έχει ενδείξεις ότι είχαμε ασύμμετρη απειλή με την έννοια της υποβολιμαίας και εμπρηστικής δράσης. Αν υπάρξει οτιδήποτε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα το ακούσουμε με προσοχή και θα το αποτιμήσουμε», όπως εκτίμησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα