Στον πειραια η μεγαλύτερη ποσοτητα χαπιων των τζιχαντιστων

Στον πειραια η μεγαλύτερη ποσοτητα χαπιων των τζιχαντιστων05.07.2019Αστυνομικά

Το μεγαλύτερο φορτίο εντοπίστηκε στον Πειραιά! 20 άτομα επί επτά ημέρες ερευνούσαν τα κοντέινερ

Περισσότερα από 33.000.000 χάπια Captagon, η μεγαλύτερη ποσότητα των συγκεκριμένων χαπιών που έχει κατασχεθεί ποτέ παγκοσμίως, εντοπίστηκαν στα τέλη Ιουνίου σε τρία κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά από στελέχη του ΣΔΟΕ

σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό Σώμα.

Οπως έγινε γνωστό, αν τα επικίνδυνα ναρκωτικά είχαν διατεθεί στην αγορά, τα κέρδη των εγκληματικών οργανώσεων που τα διακινούν θα άγγιζαν τα 500.000.000 δολάρια! 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Σταύρο Θωμαδάκη, ο οποίος μίλησε χθες στην παρουσίαση της υπόθεσης, η ποσότητα των χαπιών Captagon, γνωστών και ως «χάπια των τζιχαντιστών» λόγω της χρήσης τους από τους μαχητές του ISIS, υπολογίζεται στους πέντε τόνους και 250 κιλά!

Oπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής Λουκάς Δανάτασης, οι ελληνικές διωκτικές Αρχές είχαν πληροφορηθεί από την DEA (αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών) ότι είχαν φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά από τη Συρία εμπορευματοκιβώτια, για τα οποία υπήρχε η υποψία ότι μετέφεραν ποσότητα συνθετικών ναρκωτικών που προορίζονταν για την Κίνα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των διωκτικών Αρχών εντοπίστηκαν τρία κιβώτια τα οποία είχαν φτάσει στον Πειραιά στις 19 Ιουνίου και επρόκειτο να μεταφορτωθούν στις 23 Ιουνίου για το λιμάνι Σέκου της Κίνας. Σύμφωνα με το φορτωτικό έγγραφο, τα κοντέινερ ήταν γεμάτα σανίδες MDF, κατανεμημένες σε 20 παλέτες ανά εμπορευματοκιβώτιο.

«Χρειάστηκαν επτά ημέρες και 20 άτομα που ερευνούσαν 22.000 σανίδες μέχρι να εντοπιστούν τα ναρκωτικά» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δανάτασης.

Οπως ανέφεραν ακόμη οι επικεφαλής των τριών υπηρεσιών, το σχέδιο των ναρκέμπορων προέβλεπε ότι το πλοίο στο οποίο θα μεταφορτωνόταν η ποσότητα των ναρκωτικών θα σταματούσε μόνο στη Σιγκαπούρη, για να μην κινήσει υποψίες. Στη συνέχεια θα κατευθυνόταν στην Κίνα, όπου θα αποκτούσε εμπορική καταγωγή, για να καταλήξει σε κάποια χώρα της Μέσης Ανατολής.

Οπως σημείωσε ο ίδιος σχετικά, η μεγαλύτερη παραγωγή παγκοσμίως παρατηρείται στη Συρία. Πρόκειται για αμφεταμίνη και είναι ένα υπερδιεγερτικό χάπι που χαρακτηριστικό του είναι η αφαίρεση και το «πάγωμα» κάθε συναισθήματος, κάθε αναστολής, ενώ η δράση του μπορεί να διαρκέσει τρεις με τέσσερις ημέρες.

Οπως είπε ο διευθυντής της Δίωξης Ναρκωτικών Σπύρος Τσαρδάκας, «έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί ούτε ένα χάπι Captagon ελληνικής προέλευσης», ενώ ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής Γεώργιος Κανέλλος υπογράμμισε ότι η χώρα μας είναι δυνάμει μία από τις πύλες εισόδου ναρκωτικών λόγω γεωγραφικής θέσης.

Σημειώνεται ότι η επιτυχία του ΣΔΟΕ, της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος συνιστά παγκόσμια πρωτιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα