Ευτελισμός των θεσμών και της Βουλής από τον Συριζα. Βροχή τα ρουσφέτια, φέρνουν άρον άρον και το αφορολόγητο

Ευτελισμός των θεσμών και της Βουλής από τον Συριζα. Βροχή τα ρουσφέτια, φέρνουν άρον άρον και το αφορολόγητο05.07.2019ΣΥΡΙΖΑ

Ερχεται βροχή τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια. Παραπέμπεται στις καλένδες το σχέδιο για τις οικιστικές πυκνώσεις

Κυβέρνηση-κωμωδία είναι πια ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται

με το παιχνίδι που κάνει γύρω από την ημερομηνία προκήρυξης των εθνικών εκλογών, αλλά και με το άνοιγμα της Βουλής για την ψήφιση τεσσάρων νομοσχεδίων (!) μέσα σε τρεις μέρες, με μοναδικό σκοπό την ενσωμάτωση σε αυτά λογής λογής ρουσφετολογικών τροπολογιών. 

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Βούτσης σπεύδει να δώσει άλλοθι στον Αλέξη Τσίπρα να διεξαγάγει ο ίδιος τις εθνικές εκλογές, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο επιχειρησιακής κυβέρνησης, όταν το Σύνταγμα ορίζει σαφώς ότι αυτό συμβαίνει μόνο αν υφίσταται εθνικό ζήτημα.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε το ενδεχόμενο εκ νέου μετάθεσης της ημερομηνίας επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στον Προκόπη Παυλόπουλο, λέγοντας πως αυτή θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 10 και 13 του Ιουνίου. Πάντως, χθες το βράδυ ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη (αναλυτικά στη σελ. 11) ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου. Υπεραμυνόμενος της λειτουργίας της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης υποστήριξε ότι μέχρι να θυροκολληθεί το διάταγμα διάλυσης της Βουλής «η κυβέρνηση έχει πλήρως τις αρμοδιότητές της».

Ετσι, λοιπόν, αποφασίστηκε να ψηφιστούν τέσσερα νομοσχέδια έως την Παρασκευή, τα οποία προφανώς θα μετατραπούν σε ξενιστές ρουσφετολογικών ρυθμίσεων. Πρόκειται για τον νέο Ποινικό Κώδικα και ακόμη τρεις πολιτικά αδιάφορες συμβάσεις, που σε καμία περίπτωση δεν είναι επείγοντος χαρακτήρα.

Οι συμβάσεις

Συγκεκριμένα, η πρώτη αφορά δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η δεύτερη την κύρωση του πρωτοκόλλου της Ναγκόγια για τους γενετικούς πόρους και η τρίτη την κύρωση της διακρατικής συμφωνίας με το Αζερμπαϊτζάν για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οσο για το περίφημο νομοσχέδιο του Σωκράτη Φάμελλου για τις οικιστικές πυκνώσεις, αυτό παραπέμπεται, όπως όλα δείχνουν, στις καλένδες. Ο ίδιος ο Νίκος Βούτσης, πάντως, παραδέχθηκε ότι θα κατατεθούν τροπολογίες, αλλά ευχήθηκε πως δεν θα είναι φωτογραφικού χαρακτήρα. Σε κάθε περίπτωση, τα εν λόγω νομοσχέδια θα συζητηθούν σε... στενό οικογενειακό κύκλο, καθώς η αντιπολίτευση έχει καταγγείλει την «αντιθεσμική» διαδικασία νομοθέτησης, με τη Ν.Δ., το ΚΙΝ.ΑΛ. και το ΚΚΕ να ανακοινώνουν ήδη ότι δεν θα συμμετάσχουν, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και το Ποτάμι.

Πάντως, η κούρσα κατάθεσης των ρυθμίσεων ξεκίνησε, με τον Αλέξη Χαρίτση να καταθέτει προεκλογική ρύθμιση για την παράταση συμβασιούχων στους δήμους μέχρι την τοποθέτηση των οριστικά διοριστέων της προκήρυξης 3Κ, με χρονικό όριο την 30ή Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε η ξαφνική κατάθεση πέντε βουλευτικών τροπολογιών από τη... δραστήρια Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, με τις περισσότερες να αφορούν ζητήματα της εκλογικής της περιφέρειας, όπως το... ύψος και η κλίση των σπιτιών σε Ιθάκη και Κεφαλλονιά. Ανάλογη έμπνευση είχαν και άλλοι συριζαίοι βουλευτές, που κατέθεταν έως αργά χθες το βράδυ αντίστοιχες... επείγουσες τροπολογίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα