Στο Μεξικό χωρίς κονδύλι για το τείχος ο Ντ. Τραμπ

Στο Μεξικό χωρίς κονδύλι για το τείχος ο Ντ. Τραμπ11.01.2019Ειδήσεις

Στα άκρα η κόντρα με τους Δημοκρατικούς

Λίγες ώρες μετά το ναυάγιο των συνομιλιών του με τους Δημοκρατικούς και το... μνημειώδες «bye bye» που είπε στους πολιτικούς αντιπάλους του αποχωρώντας από τις διαπραγματεύσεις για το ενδεχόμενο τερματισμού του «shutdown», ο Τραμπ χθες επρόκειτο να επισκεφθεί τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό κάνοντας προφανώς μια ύστατη προσπάθεια για να εξασφαλίσει το πολυπόθητο κονδύλι για

την ανέγερση του τείχους. Παρ' όλα αυτά, το ταξίδι του στο Μακάλεν, στο Τέξας, έναν από τους βασικότερους συνοριακούς σταθμούς με το Μεξικό, πραγματοποιούνταν ενόσω η χώρα εισερχόταν στην 20ή ημέρα μερικής παράλυσης των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Η κρίση

Με τα δεδομένα αυτά λοιπόν, όπως σχολίαζε το Politico, οι πιθανότητες για τη συνέχιση της μεγαλύτερης -χρονικά- διακοπής λειτουργίας των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην ιστορία των ΗΠΑ είναι εξαιρετικά αυξημένες - όπως αυξημένες είναι και οι πιθανότητες κήρυξης από τον Αμερικανό πρόεδρο κατάστασης έκτακτης εθνικής ανάγκης.

Λέγεται πάντως ότι στόχος του Λευκού Οίκου παραμένει το να στραφεί η προσοχή των Αμερικανών σε αυτό που ο ίδιος ο Τραμπ ονομάζει «ανθρωπιστική κρίση» στα σύνορα, με την ελπίδα ότι έτσι θα πιέσει και θα πείσει τους Δημοκρατικούς να υποχωρήσουν στη χρηματοδότηση των 5,7 δισ. δολαρίων που ζητά για την ανέγερση του τείχους. Κατά την επίσκεψή του στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού ο Τραμπ ήταν προγραμματισμένο να έχει συναντήσεις με τοπικούς αξιωματούχους, ενώ τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας επρόκειτο να παραχωρήσει συνέντευξη στο Fox News.

Keywords
Τυχαία Θέματα